Saffransbak
Saffransbullar med mandelmassa
Saffransskorpor
Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran (två påsar)
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel/mandelflarn
Råsocker/Strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i lagoma småbitar.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Supergoda!
Kommentarer
Skrivet av: Frida
Vafan är du ledig jämt du nu för tiden? :D
Skrivet av: Maria
Åh men du, dessa måste man ju bara prova att baka nåndag. De lär ju jättegott! Vilka fina burkar du har, vart har du köpt dom? Letar efter några fina glasburkar, dels till mig själv men även att ge bort i julklapp.
Kram Maria.
Skrivet av: Jessica
Har du fuskat med pepparkakorna? Tycker inte dom ser hemmagjorda ut ;)
Skrivet av: Evelina
Jessica: Nej gud, dom är hemma gjorda! (A) ;)
Skrivet av: Elin
Jag blir så himla imponerad av dig, kvinna! Du är så händig!
Trackback