Let´s go!

Nu drar vi på Tranan och käkar (längtar efter plockkorg och en planka kanske?;)) och har lite förfest inför nyårsafton! Jag och ett gäng på sisådär 14 stycken till, det blir finemang!
Hey ho, let´s go!



Julklappar

Här är några av mina bästa klappar. Gav dessutom mig själv några fler idag, en prenumenation på Topphälsa så jag skulle få en "yogamatta" (underlättar träningen med bollen och stretching) och innan jobbet köpte jag ett underställ från Craft. Fick fleecefodrade shorts av lillebror oxå från Craft så nu har jag ett bra "utochgå/åkaskidor-kit" :)


Av mamma och pappa fick jag bla plankor och dödsfint fat från Gerbera-serien, love it!


Av sväres fick jag Sofi Fahrmans bok och två fina koppar, även dem från Gerbera.

Av älsklingen fick jag bla det här armbandet från Thoms Sabo som jag önskat mig länge.

Sen fick jag massor av andra bra saker oxå, som en brödpensel tex! Det önskade jag mig för att det är så tråkigt att köpa själv, haha. Och så fick jag massa bra grejer från Tupperwere som jag önskat mig, tänk vad gammal man börjar bli...
Tack kära ni :)



Julafton i bilder


Jag och söstra mi ;)

Moster Lillevi och kusin Alfred

Lillebror, pappa och mormor.

Tjocka släkten

Älskade småkillarna som inte är rädda för tomten!

Lillebror och jag

Tomten dricker öl ur sugrör ;)


Kramkalas

Kusinerna. Amanda, Erik, André, Filip, jag, Oliver, Alfred och så Tomten!

Alfred: Eve! Kom fort! Kolla! Tomten har gått upp i rök! Han lämnade kvar sina kläder här..


Längtar redan till nästa jul...



Söndag

Dåligt uppdaterat här ser jag, blir ofta så under julhelgen tycker jag. Det finns ju så mycket annat som går före då. Nu ska jag stoppa ner mig och Daniel i lopplådan, en bättre uppdatering om helgen kommer säkert inom kort. Den har sammanfattningsvis ialf vart både jätteskön, jätterolig och jätteparty! :)
Ha det bra så länge!



Juldagen

Hade en helt underbar julafton med nära och kära, tack för det! Massor av god mat, skitrolig tomte, älskade kusiner, fina julklappar och kramar!

Idag har vi vart hos farmor och ätit ännu mer julmat, det är nått visst med hennes julbord. Man kan alltid äta huuur mycket lax som helst, och så jättegoda och möra revbensspjäll med sås! Mums!

Har precis kommit hem, nu ska jag börja göra mig iordning sedan ramlar väl tjejerna in och sen drar vi vidare till nästa stopp innan slutdestinationen Tuppens! Hoppas på en rolig kväll!
Tjing tjing!



Jul på Oldanielsgatan










God jul!

Nu har Daniel åkt och jobbat och jag saknar honom redan. Han drog upp mig imorse så vi kunde byta julklappar och jag fick bara jättebra saker! Tack så mycket hjärtat! :)

Har poat på lite här hemma nu och tänkte snart ta mig en promenad innan allt drar igång! Jag ska skala typ 1000 potatisar och ta med till mamma och pappa sedan blir det mat där med tjocka släkten kl 4, då blir det full rulle som vanligt! När Daniel slutat jobba åker vi till Lena och Anders och firar med dom! Det blir ju lite sent så jag hoppas inte alla har hunnit åkt hem då bara, vill ju gärna träffa Nova, Joline och Oliver då, och deras föräldrar såklart!

Hoppas ni alla får en jättefin jul! ♥ Puss och kram



Strålande jul

Påfyllning till julklappshögen (ja jag älskar presenter!), fick tre stycken fina julklappar idag av mina härliga chefer Inger och Marie, de är för gulliga! Frågan är hur jag ska kunna hålla mig till imorgon.. ;)

Ikväll har vi vart på julsångernas kväll i kyrkan, jag, sväres, Daniels mormor, och härliga moster Eva och Magnus + barn. Ett härligt gäng med andra ord! Supermysigt att lyssna till kören och få lite julstämmning, när den stora kraftiga karln sjöng Oh helga natt blundade jag, tog in allt och bara rös i hela kroppen, det mina vänner är julstämmning på hög nivå. Efter kyrkan åkte vi alla till mormor Astrid och fikade långt in på kvällen :)

Har ganska nyss blivit klar med julskinkan, äntligen är den griljerad och nu är verkligen allt klart! Ska koka lite glögg till mig och honey nu så ska vi ha lite julemys, han jobbar ju tyvärr imorgon.. Undrar om vi ska ta och byta lite julklappar kanske? :)



Bara bäst!

Ikväll när jag kom hem från Jessicas roliga och trevliga kalas (tack för gott fika och sällskap!) så hade älsklingen dammsugit, torkat golven, dammat och handlat! Han är ju bara för bäst! En tung sten föll från mina axlar, skönt!  Tack älskade. Då kan jag nästan räkna mig som klar inför julen! Om jag inte glömt nått är det bara skinkan som ska griljeras och det får bli imorgon, glömde skriva ägg på handlingsnotan. Fixade sista klappen idag så nu kan man på riktigt börja längta till julafton!





Godmorgon!

Tog mig äntligen upp och ut på en morgonpromenad idag (har inte rört på mig sedan simmningen på fredagmorgon, inte okej) trotsade de 18 minusgraderna och klädde på mig allt jag kunde. Det är ju så otroligt fint ute nu, och vem kan ärligt säga att dom inte tycker det är härligt när det knarrar under fötterna? :)

Nu ska jag göra mig iordning för jobb, ikväll ska jag till Jessica på kalas! Grattis mina vänner, Jessica och Sara på era födelsedagar! ♥



Måndag

Såg att Frida berättar hur det egentligen gick till ute i skogen igår.. Se här! Hahaha!
Av granriset har jag ialf ikväll bundit en fin krans som jag satte på ytterdörren, och enriset hamnade inne i en vas, den får helt enkelt agera julgran i år oxå!

Sen vill jag bara tillägga att min Daniel är bäst! Han har fyllt på julklappshögen med TRE KLAPPAR TILL MIG! Gissa vem som snart spricker av nyfikenhet!?



Palla granris

Ifjol länsade vi en hel gran, i år gjorde vi det smidigare för oss och tog hela jäkla granen! Haha! Ska binda krans av det sen och så tog vi enris att ha inne.. Nu ska jag åka hem till Ovanåker och koka knäck med pappa! :)

Puss!



Fjärde advent

Igår hade jag och tjejerna glöggmys hemma hos mig! ♥ Gottade som vanligt oss med massor, choklad (såklart!), ost&kex, saffransbullar, pepparkakor&mögelost, sharonfrukter och massor av glögg! :) Vaniljglöggen är helt klart en storfavorit, hjortonglöggen smakar mest varm saft tycker jag och vanlig glögg funkar alltid!

Idag skulle jag egentligen jobba men precis innan jag skulle gå ut till bilen ringde Inger och sa att jag fick vara hemma om jag ville. Ska jobba igen dom timmarna en annan gång, så det kändes riktigt skönt att ha en dag ledigt såhär innan jul faktiskt! Slog in lite julklappar och så på morgonkvisten och sen har jag vart ner till Ekmans en sväng med Lena. Köpte kanelmandlar som är helt underbara och en röd liten linneduk till köket.



Nu ska jag pysla på mig full snömundering och ta med mig Frida ut i skogen för att snatta granris! Brrr...



Fredag

Dra mig baklänges vad kallt det blev helt plötsligt! När man tycker 10 minus är svinkallt finns det inte ord för hur det känns att gå i strumpbyxor till bussen i 25 minus.. Minst sagt dumt klädval, men hur var det, vill man vara fin..
Vad passade det vore med en outfitbild här nu efter den fina inledningen. Men det blir inte nå av med det e :P

Efter jobbet snålåkte jag med bussen ändå till Ovanåker, fick mat hemma hos mamma&pappa sen gick vi upp till Erik och drack the och kaffe i hans jättefina lya! Jag vill väl oxå ha nytapetserade väggar och nytt kakel i köket! Var tänkt att vi enligt tradition skulle på Knådas julmarknad men vi tyckte det var för kallt tyvärr, annars brukar det vara mysigt.

Vipps så var klockan likt igår halv 12 igen, det var min skönhetssömn det! Hoppas D kommer hem snart så jag kan värma mig på hans heta kropp, tsssss! Haha, skämt osido, han nämnde nått om feber stackarn..
Godnatt!



Skönhetssömn

Att sova ska bli min nya grej! Igår la jag mig tom FÖRE 11, hallelujah! Och imorse när jag vaknade tyckte jag inte alls att jag såg lika blek, glåmig och trött ut som vanligt. Inga lika stora mörka ringar under ögonen och inga rynkor i pannan, helt plötsligt var de nästintill som bortblåst! Ja ni fattar.. haha. Så ikväll tänkte jag köra på samma linje! Godnatt!



Trött och slut

Sitter här och känner mig fullkomligt orkeslös. Har tränat afropowerdance ikväll efter jobbet och i vanliga fall är ju jag hyper efter ett pass, men idag känner jag mig helt slut i kroppen. Måste vart för att jag åt dåligt innan, vilket verkligen bevisar hur viktigt det är med mat innan träning och så. Som tur var stod älsklingen vid spisen och gjorde pasta och sås till jag kom hem. Han knatade till Esa och Sanna en sväng nyss men jag kände att jag inte orkade röra mig en millimeter till idag, så han sa att han skulle fixa disken när han kom hem bara jag fixade matdosor, vilken deal!
Ibland har man det allt för bra :) ♥
Hur vore det om man skulle försöka komma i säng senaste klockan 11 ikväll tro? Vore som en dröm! Försöka duger inte, idag ska jag lyckas. Godnatt!



SNÖ!

Fy vad härligt det var att vakna upp imorse och det var alldeles vitt på marken! Så skönt att det äntligen blir lite ljust ute! Höll dessvärre på att halka omkull sjuttioelva gånger på väg till jobbet men det är väl smällar man får ta! Jag är glad åt snön ialf! Så länge den varar dvs..

Efter jobbet fick jag besök av min käre svärmor en stund, hon är allt bra hon. Slängde i mig lite mat, tog en promenad i snöyran och sen gick jag och kollade på älsklingens hockeymatch lagom till andra perioden ungefär. De vann och mål gjorde han o, kul! :)

Nu blir det soffan innan sängen, godnatt!



Ingen dålig dag trots allt

Att jag sov till kl 1 är nu som bortblåst. Innan jag gick ut i snövädret kollade jag igenom posten och läste lite i Slalomnytt som kommer ut en gång per år, lite nostalgikänslor faktiskt. För många år sedan brukade jag oxå vara med i den ju, haha. Skrev handlingslista och till sist tog jag mig ut. Avslutade på Ica och med två tunga kassar knatade jag hemåt igen och lagade korvgryta, mums! Lagom till maten var klar kom Mika :) Hängde i soffan ett tag innan vi tog en halvtimmespromenad sen bytte om till badkläder och simmade en halvtimme. Och så lite fruktstund i bastun på det, tack honey. Nu ska jag dra en repa med dammsugarn sen hoppas jag att dom visar nått bra på TVn, tänkte avnjuta en macka med julskinka som jag köpte idag, och lite vaniljglögg till det! Vilken härlig dag det blev trots allt!



Bedrövligt

Vaknade kl 1 idag så nu känner jag mig sådär hopplöst bedrövlig, har sovit bort halva dagen. Jag som ville göra nått bra utav den. Daniel har åkt och jobbat så jag är ensam och har tråkigt. Får bli en promenad i snön nu, det brukar kunna pigga upp!



Julfest i Orbaden

Kl kvart i 11 på Lördagen rullade bussen ifrån Alfta till Orbaden där vi skulle på julfest med Daniels jobb! Började med utomhus aktivitet, kallt som sjutton men supermysigt, åt plockmat ute i en liten stuga med eldstad och sådär. När vi fått våra rum/lägenheter (jag och Daniel fick en liten trea, haha) så tog jag en powernap sedan var vi laddade för bad ute i poolen och bastu, härligt! På kvällen avnjöt vi sedan ett helt underbart gott julbord, till lite underhållning och sådär. Framåt småtimmarna körde vi hårt, vissa dansade på borden (inga namn nämnda) och det blev både bugg och discodans! Drog självklart av ett riff på luftguran oxå när man var på topp, men det är glömt idag, haha! Danne styrde efterfest i vår lägenhet och kvällen var komplett! Tack alla för en helt galen och skitrolig kväll! :D 

Fångade många härliga videoklipp med kameran men det är nog bäst jag håller de väl gömda för allas bästa, haha! Bjuder på en och annan bild istället. Svårt att hitta någon som inte talar om för mycket bara, en bild säger ju mer än 1000 ord..

Älska julmat!

Världens skönaste Thomas och Annelie!

Daniel och chefens fru, haha!

Love you ♥

Idag sov vi över frukosten, vaknade 11 och bussen gick hem kl 12. Bara att masa sig upp trots att det kändes mycket mer lockade att ligga kvar i de supersköna sängarna. Varför får man aldrig tag på likadana sköna sängkläder som dom har på hotell?

När vi kom hem stupade vi ialf i soffan, sov en skvätt sedan åkte vi och hämtade kebabrulle och pepparstek på Maxim, det misstaget gör jag inte om igen..
Har även hälsat på hos brorsan i Ovanåker ikväll, han har ju tagit en lägenhet i vårt hus. Blir så fint där så!
När vi kom hem blev det soffläge igen, köpte massa götta på Hemköp och kikade på en värdelös film, Mamma pappa barn som är en svensk gammal komedi med han som bla är med i Jalla Jalla och Patrik 1,5. Värdelöst skådespeleri, och knappt skönt att vila ögona på när man inte har ork att tänka, ändå pinade vi oss igenom hela filmen. Jag tänker alltid "snart..snart kanske den vänder och blir skitkul", undrar hur många gånger man blivigt lurad egentligen?

Imorgon är jag ledig, så himla skönt att ha en extra dag att vila upp sig på och kanske göra lite nytta. Söndag är ändå dagen det faktiskt är okej att skita i allt, utan att ens behöva ha dåligt samvete. Det jag missade idag tar jag igen imorgon!

Nu ska jag tigga massage av älsklingen, har så himla ont i nacken. Kan det vara för att jag såklart headbangade till mitt gitarrsolo tro? Hur det än var så glömmer vi det nu :P
Hoppas ni haft en mysig lucia, det har jag!



Typiskt mig

Åkte till mamma&pappa efter jobbet, Daniel är på match så jag hade inget att göra hemma ändå. Fick i mig lite mat i magen, mammas goda soppa! Sen var det såklart Idol som stod på schemat. Jag och pappa röstade inte, kunde inte bestämma oss för vem som var bäst. Jag som alltid hållt på Erik och Tove till final, blev ju lite ställd när jag kom på mig själv med att bara pangshong gilla Calle supermycket! Och de har ju sån olika stil och jag skulle tycka synd om tvåan vem det än skulle bli, så vi skippade röstningen. Båda är ju verkligen värdiga vinnare! Och jag måste faktiskt säga att vinnarlåten var ju superbra! Inte alla år det händer att den känns så bra från första stund.

Nog babblat, så typiskt mig när jag är trött. Maler på bara. Jag borde ha packat klart nu, men har inte ens börjat. Suck, SÅ typiskt mig! Har ialf lyckats bestämma vad jag ska ha på mig, efter lite hjälp av älsklingens goda smakråd så kör vi på jumpsuit imorgon! Fyndade den i sommras så det ska bli kul att bära den nu när jag hittade ett bra tillfälle, den är nice!

Appropå kläder, vi har köpt in några styles från Leila Bagges klädkollektion till jobbet/Såfin, spana in den här! Tunikan på bild nummer 4 är helt underbar på, så jäkla snygg! Bra passform, härlig kvalitet och en modell som känns klassisk och kvinnlig. Den vill jag ha på julafton!

Nu ska jag packa ner min lilla sparkdräkt och diverse andra grejer.
Oh, där kom älsklingen innanför dörren, vilken tajming :) Godnatt!


 


Livskvalitet

Är att vakna, snooza, kliva upp efter ett tag och åka till badhuset för att simma, träffa på Lisa att prata lite strunt. Skita i att jag bara kan simma en rask kvart för vännerna är ändå alltid viktigast. Lägga sig i solariet och somna om, drömma sig bort till ett varmare land. Duscha kallt, basta hett och länge, duscha iskallt igen för att få "isvakskänsla", känna hjärtat dunkar och kasta sig in i bastun igen. Andas eucalyptus från bastuaggregatet. Åka hem, smygkika på älsklingen som fortfarande sover, fixa till sig, åka till jobbet och de bästa kollegorna, och veta att när man slutat har en härlig helg framför sig, med Idolfinal ikväll och mys och kul imorgon!
Born to be alive!


Jag och Lisa, juli 07.



Att kunna glädjas åt det lilla

Gillar att mina nya tights är förpackade i en egen lyxig liten box, så hittar man dem lätt i min röriga strum/leggings/tights/strumpbyxor-låda ;)


Fjantigt va? Haha



Dagens

Gör som sist, orkar inte knäppa någon helfigursbild så jag knåpar ihop en helhet istället. Funkar nästan lika bra :)
Kom på att jag inte visat mitt senaste köp inom jackväg, det är en (fusk)skinnjacka från Only/Såfin. Gillar dragkedjorna, och ja, hela modellen!


Jacka, Only 600 kr. Finns även i grått.

Blå ben från Filippa K, 200 kr. Finns även i svart.
Till det mina FK boots, till julbordet var det bara att slänga om till klackar så var det klart! :)




Julbord!

Imorse ringde klockan 7, uppstigning och dags att dra sig mot Salong Toppen för att fixa frillan hos min Anna! Sista gången på Toppen, nästa gång jag sätter mig i en frisörstol blir på Annas nya och alldeles egna ställe! Oh så roligt! Så glad för din skull vännen :) Räkna med mig!

Ikväll har vi vart på julbord på världens mysigaste Gästis i Alfta! Jobbet och jag, vi är ett sånt himla skönt gäng! :) Och för att inte tala om MATEN! Underbart! Tack för en mysig kväll!

Nu sitter jag här hemma, proppmätt och bara njuter. Väntar på att darling ska komma hem från jobbet så att vi kan gå och lägga oss, klockan ringer tom tidigare imorgon, då blir det morgonsim på badhallen!
En dag kvar av den här veckan sedan hägrar hälgen, då blir det julfest! Fy så kul! Godnatt!



Onsdag

Fan vad jag inte gillar när man ser hur tiden bara rinner iväg framför en och man inte tar vara på den! Precis så var det ikväll. Var sen hem från jobbet, segade på, provade lite kläder inför imorgon (julbord med jobbet) utan störra framgångar, gjorde mat sent, vilket resulterade i att jag åt sent och blev "eftermatentrött" sent. Då blev det till slut för sent för att ta tag i något, som städning och träning tex. Så nu sitter jag här med världens ågren och vill bara spola tillbaka tiden! Göra om och göra rätt! Men det går ju inte. Oh vad jobbigt, ibland lider jag fan av prestationsångest. Varför kan det inte bara vara OKEJ att skita i allt och chilla ibland?

Och jag är ju egentligen som ni vet emot sånt här "tyckasyndommigsjälvtrams" därför tänkte jag lista dagens bästa iallafall. So here we go,
Dagens bästa:
Jag gick och köpte mig en sån där, tror det heter pilatesboll idag på Intersport! Perfekt för mig som kommer hem sent från jobbet och ofta missar roliga pass på träningslokaler här rumtomkring! (Undrar bara om den kan vara för liten, fanns bara en storlek och jag tror den är 65 cm i diameter. Mer vanligt med 75 tror jag. Någon som vet? Isf undrar jag om 65 cm är "sämre" för att den blir svårare att hålla balansen på osv? Isf är den ju egentligen bättre, i längden då man blivigt riktigt grym menar jag, haha..) Vad har vi mer idag som är bra? Jo, jag köpte med mig ett par superfina tights från jobbet idag, just nu gillar jag att "keep it clean" upptill och sattsa på "roligare" ben. Mina nya var marinblå och kommer från Filippa K! Väldigt enkelt, men fint att bryta av mot min annars ganska så svarta bas. Vad mer då? Jo, snart kommer darling hem och jag ska lägga mig och läsa senaste Sofis mode. En sak till förresten, skrev ner min önskelista idag, mycket mysigare att ha den framför sig på papper än bara i huvudet. Ska nog skicka den på mejl hem till Ovanåker så dom får den så fort som möjligt tror jag, haha!

Skönt, nu känns allt plötsligt mycket lättare igen.



Oviktigt

Dagens bästa:
Började dagen med en promenad. Tog en tur på Intersports klubbkväll efter jobbet med Lena, hittade massa grejer som jag ska köpa sen. Orkade inte köa. Sen har jag städat, gjort lite jul i sovrummet (tänkte inte göra det först men nu är det ialf puttelite juligt) och sytt klart min fina julstrumpa! Första och sista julstrumpan jag syr, ialf på ett långt tag! Bild kommer väl sen. Avslutade dagen med glöggmys i soffan med min honey :)
Dagens sämsta:
Att jag var en dålig flickvän som inte orkade gå och så Ds match, men dom förlorade tyvärr stort ikväll så det var nog inte hela världen. Tog väl hand om honom när han kom hem istället!

Det var min dag i korta drag. Oviktigt vetande för er kanske, men viktigt för mig.
Godnatt :)



Pysselkväll

Ikväll har jag simmat med min Matilda efter jobbet, lika skönt som vanligt :) Sen la jag mig i solariet en sväng för att få ialf liite färg på kroppen, känner mig mycket fräschare då.
När jag kom hem värmde jag mig en kopp glögg och satte mig i soffan för att ta tag i min julstrumpa som legat lite på is de senaste veckorna. Skulle ju så stort sy klart den men det har inte blivit av, nu är jag på god väg ialf. Har broderat lite så nu är det bara att sy ihop delarna, älskar att pyssla och dona! :)




Andra advent

Idag har jag inte gjort många knop, ingen alls måste jag faktiskt erkänna. Sov länge och välbehövligt, när D åkte på jobbet la jag mig i soffan och degade istället, haha. Där låg jag nog tills det blev dags att fräscha till sig lite och gå till Kyrkan för att se lucian. Fy vad glad jag blev när de slog upp portarna och såg att det var våran lilla Frida som stod där först i tåget med luciakronan på huvudet, så himla fin hon är! Grattis gumman :)


Efter kröningen följde jag med hem till sväres och firade med pizza! Sen ontog vi soffan igen och började kika på film! Har alltså haft en riktigt mysig söndagskväll :)



Lördag

Får man säga att man haft en jävla dag på jobbet? Kanske inte, så jag låter det vara osagt. Haha! Men det är tur att det nästan alltid ialf går att hitta en positiv sak med allt, så även i detta fall. Och tur är väl det! Man har bättre dagar och man har sämre dagar helt enkelt.

Inget ska ialf få förstöra min kväll. Frida och Amanda kommer ju och som jag saknar kusin min, de är nå makalöst. Att det ska vara så svårt att få ihop det fast att vi bara bor 7 minuter ifrån varandra. Vi är busy women helt enkelt! :P Ikväll bjuds det på fläskfilé och klyftpotatis ialf! Det blir nice!



Fredag

Har vart helt sjukt trött idag, ett tydligt tecken på att man blivit äldre kanske? :P Pallar inte nätter med för lite sömn alltså, haha. Imorse befann jag mig på badet kl kvart över 7. Simmade och solade, så härligt.

Efter jobbet ikväll kände jag mig lite hängig så jag hivade i mig en dunderkur! En alvedon och en ipren brukar göra susen, sagt och gjort! Sen åkte jag hem till sväres och slängde mig i soffan, och där har jag legat resten av kvällen. Kikat på idol, ätit choklad och skrattat massor som vanligt! Jag hade hoppats på Tove och Erik i final, men Calle är funkar han oxå. Huvudsaken Erik vinner! Kommer sakna Toves outfits, haha. Hon var så himla snygg i sin "Madonna outfit" förra fredagen, var det väl? Aja.

Lovade mig själv att jag skulle lägga mig tidigt ikväll. Sure, klockan är 12 och här sitter jag. Bums i säng nu! Fattas bara att Daniel kommer och väcker mig när jag precis har somnat, han har vart på match och vunnit ikväll, good! :)

Saknar min Amanda. Har tänkt på henne hela veckan, var för längesen vi sågs hjärtat! Men imorgon kommer nog hon och Frida till mig på mysmiddag, jag och mina småtjejer, det blir great! :)

Godnatt!



Dagens

Längesen jag körde en dagens, men här kommer en från topp till tå.



Idag bar jag en ny favorit, poloklänning från Ichi/Såfin, 250 kr, tvåfärgade tights från Vila/Såfin, 100 kr och skor från Eurosko/Sixtyseven.



Julklapp

Mamma, eller alla! Kom precis på vad jag bla önskar mig i julklapp. Så himla svårt att veta vad man vill ha ju, men Sofi Fahrmans bok Elsas mode vore kul! Skulle aldrig falla mig in att köpa en bok själv så det är en perfekt julklapp! Tack ;)




Häng dom högt!

Kom nyss hem från afropowerdancen, skitkul och svettigt som vanligt! Energin bara flödar! Så nu har jag precis lugnat mig efter att ha visat Danne och Jeppe några afro-moves, kört "Muttans dans", slängt mig på dom i soffan och drygat mig som sjutton (jag hade skitkul ialf, huvudsaken är väl det?) till underbara tonerna av Kent - Töntarna. Den är ju kung! Verkligen skitbra, sådär så man inte kan sitta still utan måste sitthoppa (om man sitter ner)! Och gissa om jag blev glad när jag såg att den fanns som punks jump up remix oxå!? Dunka! Jag gillar faktiskt Kent.
 




Nu: Andas, varva ner, ta det lugnt.



Tomten

När jag plockade fram julen glömde jag helt bort min fina tomte som står nere i förrådet alldeles ensam, kom på det ikväll så jag sprang ner och hämtade upp honom! Visst är han fin, och nog ser han skrämmade riktig ut? Det är ju fullmåne nu, får se om han står kvar imorgon när jag vaknar eller om han gett sig ut i vida världen ;)






Tisdagkväll

Det blev en sen kvällspromenad. Gruvade mig länge och väl, men när jag väl var påpylsad (5 minus ute ju!) så var det som vanligt riktigt skönt att komma ut! När jag kom hem var jag som vanligt full av energi, så jag har dammat hela lägenheten och poat på lite! Nu sitter jag här och sippar på en stor kopp underbar vaniljglögg. Tycker dessvärre inte att det smakar speciellt mycket vanilj, men sjukt gott är det ialf! :)

Dufenkroks Vaniljglögg



Saffransbak


Saffransbullar med mandelmassa



Saffransskorpor
Ingredienser:
100 g smör
1 gram saffran (två påsar)
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel/mandelflarn
Råsocker/Strösocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i lagoma småbitar.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Supergoda!



December månad

Äntligen börjar det blir lite kallare. Lite sådär isande kallt istället för bara kallt. Då kanske snön vill ligga kvar på marken när den kommer. Vore skönt om det blev lite ljusare!

Idag fyller min farmor år, ett år kvar till 70! Så jag ringde tidigare idag och frågade om jag och Daniel kunde komma förbi, (mamma och pappa ska uppvakta henne imorgon hos Unnegårds, oh det hade jag velat vara med på men jag jobbar) så hon blev jätteglad! Åkte dit och fikade och språkade massor som vanligt! Hon är pratglad min farmor, minst sagt, haha! Men det var bara trevligt!

Kom hem för en stund sedan, Daniel hade brottom så han slängde i sig lite snabbmat och åkte iväg på hockeymatch. Själv ska jag laga mig lite chilli con carne och ta en promenad senare! Kanske städa lite och få lite gjort här hemma oxå, alltid är det nått som ska fixas!
Hejsvej så länge!



Måndag

Som jag trodde, imorse när jag vaknade var jag helt snurrig. Fattade ingenting. Vad har jag missat? Har jag sovit över? Är jag ledig idag? Osv.. Det blir knepigt när man är så inkörd på att vara ledig på söndagarna. Men det löste sig och jag insåg att klockan var 8. Snoozade i en timme (haha så skönt) och klev upp och tog en morgonpromenad!
Gick på Eurosko och hittade ett par läckra heels innan jag skulle börja jobba. Ödet får bestämma, drömmer jag om dom inatt blir dom mina. Gör jag det inte kanske dom får bli det ändå, haha!
När jag kom hem från jobbet fick jag påhälsning av mina fina M&M en stund, de kom på te & fika. Precis när de åkt ringde Anna så vi tjattrade en bra stund, kul! :)
Ikväll har jag suttit och kikat och sparat ner bilder från bilddagboken som inte finns på den här datan. Gud så mycket minnen! Nu är jag så himla trött så jag slänger upp två bilder så länge :)

Maj 07. Jag och Anna firar hennes student! :)

Juli 07. Kolla vilket långt hår jag hade! Spara spara..

Godnatt!



RSS 2.0