Rotfruktsfräs med Tillmanskörv

Ingredienser:
Morötter
Palsternacka
Purjolök
Bacon
Tillmans korv

Gör såhär:
Riv morötter och palsternacka. Fräs ihop med purjolök, salta och peppra. Stek Bacon på sidan av, blanda sedan i det i rotfruktsfräsen. Stek korven (eller valfritt annat tillbehör, jättegott till grillat tex!) och sen var det klart! Busenkelt, nyttigt och gott!




Gillar..

..att mina hudvårdprodukter från Dermalogica matchar badrummet, haha.




Onsdag - Att göra:

Morgonpromenad med Johanna
Lång mysfrulle hos mig med J
Boka tandläkartid
Boka tid hos optikern
Köpa silvershampoo
Gå en lov på stan
Städa toan
Skriva tvåveckkorsmatlista
Storhandla
Ringa ICAbanken
Träna svett express
Städa golven
Förbereda morgondagens tjejmiddag
Bära ner och upp grejer från förrådet
Pumpa cykeln

Har haft en riktigt bra och effektiv dag! Puss på er :)







Tisdag

Har för tillfället sjuk shoppingabstinens. Jag måste hejda mig! Skulle kunna skriva en lång önskelista, men det gör jag inte. Konstaterade tillsammans med Matilda ikväll att vi har för dyra "viljor" och är äckligt kräsna, man vill ju helst bara ha det bästa. Men det funkar inte så, som tur är kanske. Där kom alltså dagens bikt.

För övrigt, så till den som undrar hur det gick med mitt mission till mig själv igår kan jag meddela att jag la mig kl halv 2. Det är ju bara att lägga ner, kommer alltid vara en kvällsmänniska och aldrig bli någon morgonmänniska, idag snoozade jag en timme, shönnt ;) Ser att klockan tickar på även ikväll, har inte gjort många knop. Tränat Pump efter jobbet, sen slog jag mig ner i soffan och käkade sen middag till Idol och Glada Hudik Teatern, omringad av en massa levande ljus, samtidigt som jag pratade längen med min fina Matilda i telefon. En bra kväll med andra ord :)







Glad tjej!

Köpte nya snygga träningsdojjor idag innan jobbet! Och precis innan träningen ikväll, en timme kondition/core, så ringde Anki och sa att hon hade min försvunna skinnjacka hos sig! Gissa om jag blev glad, bästa nyheten på länge, haha! För övrigt hade jag som mål att lägga mig före 00.00 idag, det gick precis åt helskotta.. Nu sattsar jag på kvart över istället :P

"Aerobics sko" från Reebok, 1100 790 kr, Intersport :) Jättesköna!



Bubbel

Kan man ha en för skön säng? Isf har jag det, helt omöjligt att snooza mindre än en halvtimme numera, blir galen på mig själv. Så skönt att bara ligga kvar i värmen.. För utanför är det så jävla kallt. När knäpper dom på värmen så det går att höja elementen egentligen? Sitter här med ullsockor och en stor filt runtom mig nu, och om lite hud skulle råka kika fram fryser den typ som till is. Det blir en lång vinter.. Jag är så shoppingsugen att jag dör, har velat haft ett par nya enkla vardagsörhängen jättelänge nu och jag har hittat de perfekta! Ett par enkla jättefina från Efva Attling som jag ska gå och köpa på Petersons så fort jag får tillfälle! :D Dessutom ska jag gå och lösa ut mina nya träningsdojjor på Intersport så jag är bra utrustad till veckans träning! Måndag: Condition/Core, Tisdag: Pump, Onsdag: Svett exress (+ ev. Puls &Power) och Torsdag: Pump! Så ser mina veckor ut, och vipps så blev det helg och jag äter upp all träning med massor av godis igen! Som igår tex, när jag hängde hela kvällen hos Moster Lisa. Chips, ostkrokar och choklad är bra för magen har jag hört.. Det finns inget stopp i mig, men det ska va gött o leva! Fick även en påse med trattkantareller av Lisa igår, de ligger på torkning här hemma nu och ska bli så gott att få laga lite mat på dem sen! Och så är de ju så fina att förvara framme i en burk! Sparde en påse och stoppade i kylen oxå, de ska jag smörsteka ikväll och ha på rostat bröd! Mums! Och just det, efter jobbet igår kom Johanna över och delade en pizza med mig oxå, så trevligt! Nu ska jag sätta fart, härligt väder ute och jag hoppas på bra hösthandel denna Söndag, vi har öppet 12-16, kom in och kika! 
DET ÄR GÖTT ATT LEVA!



Torsdag

Gårdagens blogginlägg tycks försvunnit, alltså onsdagens. Då skrev jag ialf att jag vart ledig, och hade en bra dag! Fick viktiga saker gjorda och det var en lättnad! Dessutom kan jag numera sitta i soffan framför TVn och datanörda mig tack vare trådlöst internet och så är äntligen min kära Pippifilm (Pippi på de sju haven) återfunnen :P Sen hade jag en grym TVkväll i soffan! På tablån stod Halv 8 hos mig, Idol, Berg flyttar in och Välkommen åter! Nånstans mellan de sistnämnda kom även Johanna förbi! Vi åt upp sista biten av kladdkakan, drack te och myste på till sena natten! Så kul att vi bor så nära varandra :)

Ikväll har jag tränat för första gången på hela veckan, har fått nog av min förkylning nu! Men jag har nog gjort rätt som verkligen vilat mig i form i veckan, utan stränga order från min käre chef hade jag nog aldrig gjort det, haha. Vill ju bara köra på när man äntligen kommit in i härliga träningsrutiner! Men nuså, är jag back on track igen! Ikväll har jag skruvat ihop en ny fotpall och den blev bra, skönt med extra sittutrymme när man får gäster osv :)

Nu är det bäst jag knoppar, godnatt mina vänner!



Dagens frippa



Slängde ihop en knut innan jag sprang till jobbet idag! Gillar den strikta looken till min FK klänning, metallic glansiga FK strumpbyxor, boots och ett armband! Less is more.



Gokväll!

Helgen har vart braa! Fredagen spenderade jag i soffan hos mig med Alice och Jessica som var hemma från Östersund :) Gjorde en väldigt misslyckad kladdkaka, och ingen mer än vi tjejer vet vilket livsallvarligt misslyckande det är! Vi brukar sitta på rad framför ungnen och ta ut den på en förbestämd exakt tid där det handlar om sekunder! Denna gången glömde vi totalt bort det då det var Idol på TV och det blev sockerkaka iställetför kladdkaka! En djup suck säger mer än 1000 ord, och vi åkte på Ica och köpte götta istället!

I lördags var jag ledig, låg och drog mig in i det sista, klev upp, knarkade bästa kombon 1 Ipren + 2 alvedon mot febern som började smyga sig på sen gick jag och mötte upp med goa Lisa för en promenad runt Bollnäs :) Hon följde med hem till mig och jag fick frukostsällskap! Supertrevligt! Sket i att duscha och tog en vända på stan efter det, lite lurkig men äsch tänkte jag, och självklart var det fullt med folk på stan, haha! Hittade äntligen två vita lagoma blomkrukorkrukor och så tröstshoppade jag en snygg topp på Åhlens för min 20%rabattlapp ;) Sen däckade jag i soffan efter ännu en dunderkur iprenalvedon, frös och kallsvettades omvartannat! Hatar att vara sjuk! Vaknade på kvällen efter x antal timmar igen, gjorde ignorerade förkylningen och febern och gjorde ett ryck och satte mig på bussen mot Edsbyn! Lisa var ju hemma från Göteborg så jag ville såklart passa på att träffa henne oxå :) Umgicks med tjejerna på förfest sedan somnade jag i min gamla säng i Ovanåker..

Hängde "hemma" hela Söndagen, skönt det med för jag visste att hemma väntade städning, ett berg av disk och stök! På kvällningen skjutsade min bästa bror hem mig och vi kikade på Valvakan (rösta gjorde jag för några veckor sedan på Ica) tillsammans och åt massa godis! Fick sovsällskap oxå då han somnade på soffan, skönt. Att han snarkade som ett djur gjorde faktiskt ingenting alls!

Det bästa med gårdagen var nog att jag var på Intersport och provade ut nya träningskläder och skor innan jobbet, älskar att spendera pengar på sånt :) Visar kanske sen vad det blev för nått!

En kvinna på 55+ (fräsch och ärtig men ändå äldre, svårgissad ålder) gjorde min dag för hon var så sprudlande härlig, och så kom Matilda, Alice och Elsa, som hade bakat kladdkaka! och gjorde min kväll. Tack tjejer!

Imorgon är jag ledig då tänkte jag inviga tvättstugan! Jävlar vilken uppdatering det blev ;) Godnatt!



Nytt!


Lös tunn topp från Vila/Såfin, 150 kr. Jeans från Filippa K/Såfin i snygg mörk tvätt, 900 kr.
Till det armband från FK, klocka Guess och kängor från Åhlens. Enkelt!



Vuxenpoäng!

Köpte mig en egen TV och DVD idag! Värdelöst att lägga pengar på, men rätt bra att ha ;) Det blev en Samsung 32" tv ialf och  nu kan jag äntligen se Idol på kvällarna!


För övrigt har jag tränat ikväll, testade ett nytt pass på Dönje som var skitjobbigt men kul! Sen fick jag besök av Moster Lillevi, Amanda och André ikväll, mysigt.. När de åkt började jag plocka bland massa smågrejer och papper, var sak ska ha sin plats. Det tog tid men skönt när det är gjort!

Dags att knoppa, längtar till imorgon för då kommer Elin från FK på jobbet.. Alltid trevligt, hon är så go, och så har hon alltid så mycket snygga kläder med sig ;P

Godnatt!



Min superduperspännande vardag

Börjar komma in i vardagen, jag i min lilla lya, i en ny, främmande stad, tänkte jag säga.. :P Men man känner mig rätt hemmastadd i Bollnäs sedan förut som tur är! Har kommit in i lite rutiner nu som funkar fint för mig; sova länge, stressa till jobbet som ligger nästan föör nära, knega med härliga arbetskamrater, köpa hem nått fint till sig själv som humörhöjare, hem och svira om, sticka och träna med Johanna och Sandra, hem igen och laga mat och matdosa, skjuta upp disken till dagen därpå, duscha, chilla framför datan, längta till helgen då det brukar bli tjejmys, lägga sig sent.. Sova länge.. Ja ni fattar! Spännande liv :P






Tur i oturen

Slängde ihop en sjukt god sallad idag. Tänkte jag skulle fota och dela med mig men när jag plockade upp kameran ur väskan där den legat och vilat några veckor var den stendöd. Fan tänkte jag, taskig tajming. Ska ju till o köpa TV och sådär i dagarna, så ännu en dyr utgift var ju inte att föredra, för en kamera måste man ju ha!

Salladen blev ialf sjukt god, slänger upp receptet men ni får tyvärr klara er utan bild även om det hade vart roligare!

Kycklingsallad a lá Eve:
Kycklingfilé
Couscous
Färska champinjoner
Isbergssallad
Röd paprika
Körsbärstomater
Rostad lök (viktigt)
Cremefraiche

La kycklingfilén i marinad innan jag gick till jobbet, soya och sweetchillisås.
Släng ihop grönsakerna och skiva färska champinjoner över nykokt couscous, toppa med rostad lök som är sjukt gott att ha i sallad, blir alldeles krispigt och härligt! Stek kycklingen perfekt, som jag gjorde idag :P och kladda till det hela med lite cremefraiche. Mums!!
(Tänk er en bild på en snygg sallad, lite slarvigt uppslängt på en beige tallrik nudå. Färgrik och härlig med en sjukt saftig och god kycklingfile! Så ja!)

Iallafall var det bara att sätta i laddaren i kameran så funkade den igen... Tur i oturen!



Hej!

Sitter hemma i Ovanåker ikväll, trivs bra i lägenheten men nog är det lite tråkigt om kvällarna allt :P Med bara 1an i rutan och utan internet är det definitivt trevligare att åka hem till mamma och pappa och bli bjuden på mat, hänga i soffan och se på Idol på Tv4, haha!

Har börjat fått lite ordning i lyan ialf, bilder kommer så fort jag fått internet! Det är vitt, högt i tak, ljust och fräscht ialf! Precis i min smak :)

Sen har jag äntligen kommit igång med träningen igen efter sommaruppehållet.. Fan vad man hinner gå ner sig på bara några få månader. Körde knappt hälften så hårt som vanligt och ändå är jag totalt slut i kroppen idag. Hatar känslan när man ska sätta sig på toa och man inte tror att man ska komma ner i 90 grader med benen utan att dö. Duns, så ramlar man ner på toalettstolen.. Att tappa något och ta upp det igen är ju inte att tala om..

Nu ska jag ta bussen hem till Bollnäs igen, sjukt! Men det blir bra :) Ha det fint så hörs vi när vi hörs hörrni. Puss o godatt!



Nytt!




Shoppade nya kängor för några dagar sedan. På Åhlens av alla ställen, 500 pix. Kanon!
 



RSS 2.0