Nyårsafton

Dagen har börjat riktigt bra! Fick lagom med sovmorgon, klev upp och dammsög av golven en snabbis, utifall det skulle bli efterfest eller nått här inatt :P Käkade frukost och gick och mötte upp Matilda för en lång skön promenad i solen! Underbart! Har nyss lagat ett lätt lunch och det börjar dra ihop sig för fest! Har satt Danne på att städa toan, haha! Men det verkar som att han är klar så nu ska vi hoppa in i duschen :) Har inga förhöjda förhoppningar om kvällen, nyår brukar alltid vara så överskattat. Men med 3 rätters middag och fint sällskap blir allt bra! ;)

GOTT NYTT ÅR!



Julfynd!

Okej, jag har aldrig vart nått stort fan av realisationer.. Varför köpa gammalt skit som ingen annan häller vill ha, och har jag inte köpt det förr behöver jag inte köpa det nu, lyder mottot. Men självklart finns det undantag!

Jag bloggade ju om de gulliga glöggkopparna för ett tag sedan, och när jag var in en snabbis på Åhlens idag på lunchen slog det mig att de faktiskt kanske finns kvar och reas ut tom, tur som jag har ibland gick min önskan i uppfyllelse! Burken med "God Jul" som jag länge spanat på fanns oxå till halva priset och jag slog såklart till! Vet, julen är ju så gott som slut, men ändå ;) 8 glöggmuggar med tillhörande fat, 2 russin och mandelskålar och en burk rikare och ca 180 kronor minus en rabattcheck på 50 kronor fattigare gick jag dödsnöjd därifrån! Jag älskar rea, haha!












Ingen bebis än..

Sanna kom in på jobbet idag, utan bebis. Hon hade ju tid igår! Hoppas hon kniper igen nu så det blir ett januaribarn :) Fy vad jag längtar till h♥n kommer! Pluttisen.

Förövrigt har vi äntligen spikat våra nyårsplaner nu, efter lite om och men.. Det blir mat och fest i en lokal med de närmsta + några diverse :P Helt sjukt att det blir nytt år imorgon, jag är inte alls in the mood yet, men blir väl kanske! Hoppas bara att jag blir nöjd med kläderna, vet inte riktigt vad jag ska ha, men det lutar åt min lbd från Geztus jag köpte på jobbet för några månader sedan, och självklart mina nya heels! ;) För att citera min gode vän Alice: Äh, vi köör!


Vem sa nått om vinter?

Har kikat runt lite nu och genast blir man sugen på långa friska promenader, ljusa mornar och nätter, grus under skorna, fågelkvitter, tussilagon och solbränd hy!

Till mig:


 

Gillade träningsjackan och byxan, snygga till mitt nya turkosa linne! Den cerisa bikinin vill jag ha i svart oxå, och den blommiga bandeaun har superbra modell för minimala ränder och snygg att kombinera den cerisa med! Skorna är bara för snygga! Älskar den gråblå färgen på tröjan i farfarsmodell och det rosa linnet är mitt favorit baslinne som jag gärna har i alla färger!

Till älsklingen:



Daniel har dåligt med ljust slitna jeans i garderoben och jag tyckte de här hade en fin tvätt! Han gillar inte att skicka efter kläder men jag kanske kan övertyga honom ;) Den gröna och blå skortan är båda snygg till jeansen tycker jag, och en vit farfarströja är så himla frächt att ha tillsammans med väst eller en scarf! Tänk vad snygg han skulle vara i dessa, min hunk ;)



Måndag

Åkte med Danne och Micke ner till Bollnäs idag så jag fick lite tid på mig på stan innan jag började kl 11. Gick in på banken o tog en kölapp, sedan hann jag springa runt några ärenden innan det var min tur! Har inte velat berätta det men jag har råkat haft sönder mitt snygga halsband jag fick av älsklingen i julklapp, det fastnade i ett bord eller nått på juldan! :( Gissa om jag grät dan efter då jag upptäckte det..haha. Ville inte säga nått förens jag visste att det fanns nått att göra åt det, känns så jobbigt och pinsamt. Men de skickar det till Tyskland och så får vi se om jag får det lagat eller helt ersatt med ett nytt. Så var det med det. Hann även in på Roys och köpa middag till senare, deras tacotallrikar är sjukt goda!

På jobbet var det full fart hela dagen, märks att folk är sugna på nyårsfest! Frågan är bara, vad händer på nyår?? Skulle vara skönt att bara hoppa över skiten, haha. Men det går ju inte, så jag är öppen för allt! Helst av allt skulle jag vilja göra som Mika och Lisa och dra till fjällen, det vore underbart.

Nu ska jag kolla in H&Ms vårkollektion, fast jag har gärna vinter ett bra tag till!


Amanda

För att du är underbar, tack för ikväll! ♥




Söndagsmiddag

Ställde klockan på 8 imorse för jag tänke gå upp och ta en promenad på morgonkvisten. När klockan väl ringde tänkte jag att Tjena, är ju snart nytt år så jag tar tag i det då istället och somnade om :P Klev upp, duschade, satte på mig min nya sköna tröja och så hämtade Lena och Frida mig som oxå skulle till Bollnäs! Ingen fart på staden idag, och skulle jag fått välja hade ju jag gjort som alla andra, stannat hemma. En perfekt dag för en skotertur eller pulkåkning på Nabban, men icke.

Mosters gubbe Conny och kusin Oliver hämtade upp mig efter jobbet, vi tog upp Danne i farten och fortsatte mot Edsbyn dit alla var bjudna på trerätters söndagsmiddag hos moster Lillevi! Åt kalkon, riktigt riktigt gott! Vad jag tycker om min familj :)

Nu är vi bara hemma, det är sporten på TV så jag passar på att blogga lite! Funderar på att lägga upp lite bilder på http://bilddagboken.se/p/main.html från julhelgen oxå..


Godnatt!

Efter att ha stoppat i mig massor av mat hos M&S och nu 11 stycken sega knäck har jag så jävla ont i magen att jag måste gå och lägga mig. Hoppas att det är bättre imorgon!

Och jag klagar på ond mage, kan ju bara ana hur Sanna känner sig nu, bebisen är beräknad att komma den 29e! Den är efterlängtad, lilla plutt♥n :)

Jaja, lika bra att lägga sig. Ska ju faktiskt jobba imorgon oxå, söndagsöppet mellan 12-16! För er som inte sett det i Ljusnan så har vi fina mellandagsfynd och HALVA PRISET PÅ ALLA ACNE JEANS! Inte illa.


Härligt!

Team Hanna vidare i Körslaget! Heja heja!


Laddad!

Shit vad jag längtar till boxen och aerobicsen börjar igen, då ska jag inviga mitt linne från Röhnisch som jag fick av älsklingen i julklapp! Visst är det snyggt? :)






Körslaget

Bollnäs floppade igår! Fy vad trist att de var så pass dåliga, inte sämst, men jäkligt taskigt låtval! Får verkligen hoppas att kvällens program blir bättre så ska jag banne mig rösta oxå! Vill ju såklart att de ska vara kvar!

Jobbade idag och en ny tröja med lite lös och konstig passform fick följa med hem. Hur skön som helst, och svart såklart. Kanske kommer upp en bild senare om den funkar på bild, skulle tippa på att den gör sig bättre i verkligheten.

Daniel hämtade upp mig vid bussen och vi åkte raka vägen till Micke och Stina på lilla julafton! Oliver var hos sin mamma på julafon så han fick sina paket av oss idag istället. Blev bjudna på potatisgratäng och grillat! Så sjukt gott att jag sitter här med världens magknip nu, åt alldeles för mycket! Känns lyxigt med grillat mitt i vintern :)

Snart börjar Körslaget, ikväll gäller det!


Annandagen

Igår kom som sagt Amanda, Erika och en efterlängtad Sara till mig! Vi började förfest lite smått sedan drog vi vidare till Saras Johan där grabbarna var! Supertrevlig förfest! Brorsan skjutsade oss till Tranan där det var packat med folk! Lite småseg kväll, men vi hade kul på dansgolvet och Mika och jag hade ett fint deeptalk :P Du är undebar min vän! Träffade på Emelie (en tjej som brukar handla hos oss som jag lärt känna) precis när vi skulle gå in, hade hoppats på att stöta på henne där inne igen men det gjorde jag inte tyvärr, hon och jag är kung på dansgolvet, haha!
När Tranan stängde gick vi såklart på Max där kön var aslång, jag, Amanda och Jonas Olevik tänkte ta drivern för fot men fick skäll av hon i högtalarna, haha! Som tur var kom brorsan precis så vi hoppade in i bilen och fick beställa, kycklingmål classic satt som ett smäck i magen :P Ramlade in hemma vid 3snåret, försökte väcka älsklingen men han var helt okontaktbar. Sover som en stock den där!


 


Klev inte ur sängen förens 1 idag, så jäkla skönt! Jag är en sån som aldrig blir bakis, peppar peppar, men har ändå vart trött hela dagen! Gick på hemköp nyss för att få lite frisk luft, skulle egentligen vara skönt med en långpromenad men näva, inte idag.

Nu ska vi bege oss mot sväres där hela la familia är för att se på Körslaget! Kom igen nu, ring och lägg din röst för Bollnäs!


My favorite pair of shoes

       

De första är från H&M i krokopräglad skinnimitation och den andra är från Thomas Sabo i silver ;) Love them!



Juldagen

Har nyss kommit hem från farmor, var där och åt julmat. Hennes julmat är bara för himla god! Bara där man får revbensspjäll! Mums :)

Nu måste jag börja göra mig iordning, och det är illa kvickt! Amanda, Sara och hennes syrra Erika dimper nog in snart, vad som händer sen lämnar vi lite öppet. Ett som är säkert är att det blir skitkul ialf! Går inte annat med de här brudarna! :)


God Jul!

Har försökt komma in på bloggen flera gånger idag men har inte lyckats förens nu!

Dagen har ialf vart helt perfekt tycker jag, började med att åka till Edsbyn till Daniels pappa. Vi tog en runda längs långgatan oxå för att kolla läget, är ju så sällan man åker där numera trots att jag inte bor mer än ett par mil ifrån. Skönt att allt är sig likt ialf, för när man ser Mulken stå och röka i en busskur känner man sig lixom som hemma!
Efter besöket hos Stewe stannade vi till en stund i Ovanåker. Kollade på Ronja Rövardotter som gick på tvn, och jag kunde såklart inte slita mig eftersom att det ärligt är en av mina bästa filmer! Haha :)
Åkte hem och gjorde oss iordning, jag och Daniel bytte julklappar. Han fick ett jättefint halsband från Thomas Sabo och jag fick passande nog en berlock till ett halsband från samma märke! Det var en superläcker högklackad sko, fy vad glad jag blev! :) Och så fick jag ett snyggt träningslinne från Röhnisch som jag så gärna velat ha men trodde aldrig att jag skulle få det för han lurade i mig det :P Tusen tack världens bästa älskling!
Vid 4 tiden var det julmat hos fina sväres som stod på shemat, kanongott! Vi myste och delade ut julklappar och även där fick jag fina klappar! Berlocker till mitt pandora armband, supersköna mysbyxor från Nike som jag sitter och myser i nu, snygga tekoppar och ett julte.
Efter några timmar var det dags att dra vidare till nästa stopp, hem till moster Lisa i Bollnäs där hela min tjocka släkt var! Tomten kom såklart och Alfred och Oliver var nippriga som få :) Fick massor av fina julklappar av alla där med, bla supersnygga silverprydnader som jag kan visa kort på sen! En matberedare (kanon bra att ha, har saknat en sån i köket) och en knallrosa Knåda Sport mössa, haha! Resten av kvällen bjöd som vanligt på en massa massa skratt och tok!

Tusen tack för allt och till alla som var med och förgyllde ännu en härlig jul!


Knäckkväll

Gjorde äntligen sista dagen innan jul idag på jobbet! En hektisk men rolig dag tycker ja! När jag kom hem lagade vi kebab i pitabröd och sen stängde jag in Daniel i datarummet och slog in alla julklapparna :) Kul!

Brorsan kom och hämtade oss tidigare (eftersom att vår bil är krasslig för D krockade den för några dagar sedan..yada yada) och vi åkte hem till mamma och pappa. Är fortfarande kvar och jag och pappa är mitt upp i knäckbaket sent på dan före dopparedan, precis som det ska vara! Kaos och skratt hemma i stugan och jag har julkännslor i hela kroppen! Love it!

Vi fick förresten julklapp av jobbet idag oxå, nästan så jag inte kan hålla mig från att öppna innan imorgon. Det får kanske bli min morgon julklapp, för längre än det vägrar jag vänta!

Nu ska jag återgå. Lovade ju att visa skorna men det får bli imorgon, jag kanske inviger dem redan då!


Födelsedag

Grattis Sara på din 20års dag och Jessica på din 19års dag!

Vi hade öppet ända till kl 8 ikväll så jag jobbade sent, lång dag! Satte mig på bussen, hoppade av i Runemo för att låna Lina Es bil och hem en sväng och åt makaroner och köttbullar som honey hade lagat. Han knappt säga hej innan jag for ut igenom dörren igen för att hämta upp tjejerna! Stackars älsklingen fick vara ensam hela dan.. Vi åkte ialf till Edsbyn på kalas hos Jessica. Hon fick en skitsnygg kort kavaj av oss från jobbet, vill ha den själv men känner att det får räcka med korta jackor nu. Har redan en i skinn, en i blankt material och en i bomull! Vi fick ialf jättegott fika och Linnea var där hemma från Stockholm, extra roligt att träffa henne då! En mysig kväll med de bästa med andra ord :)

Imorgon är det en dag kvar till julafton och det känns som om jag har 1000 saker att göra som vanligt, har inte tid att jobba heldag imorgon. Men så är det :P

Imorgon måste jag visa mina nya asheta 10centimetare som Daniel hämtade ut åt mig på posten idag! Perfekt nu till jul och nyår!


Fynd

Kom på att jag lovade att visa mina fynd jag gjorde i Knåda på Blommserboden! Två jättefina burkar i glas, en stor och en mindre, för runt 100-lappen, det kallar jag fynd! :)




Tusen tack!

Jätteduktiga Mikaela http://ingamikaela.blogg.se/ för hjälpen! :)


Hockeyfest

Hade superkul igår på festen! Grabbarna hade fixat gott käk oxå, fläskfile, potatisgratäng, pepparsås, bea och sallad, mums! Sen bjöd kvällen på underhållning som den årliga julklappsutdelningen och fulla dryga hockeyspelare. Hehe nedå, men vi hade superkul!
   
Fler bilder finns på http://evelinaladanges.bilddagboken.se/p/main.html!

Idag har jag jobbat. Känns sjukt att det är söndag idag, jag är van att vara ledig då så dagarna är helt twisted nu! Ett som är säkert är ialf att det är julafton på Onsdag, så himla nära nu! När jag kom hem från jobbet satte vi igång med mat och tvätt, och precis när jag och Daniel kommit upp från tvättstugan sladdade en bil in på Oldaniels, det var Amanda och Michaela som var i farten :) Vi fikade och bara var en stund, mysigt. Tänk vad små korta stunder i livet kan spela sån stor roll.
Nu sitter jag och käkar en gammal favorit som snälla D kom hem med från Hemköp till mig, Fruxo! Love it!



Nostalgi

Det var inte apelsinerna utan en riktigt förkylning. Jävla skit måste jag få säga. Jag orkar inte bli sjuk, så jag hoppas det går över! Har proppat i mig c-vitamin hela dagen!
Just kommit hem från jobbet, full fart idag och det är ju superkul!

Igår hämtade moster Lisa, Conny och Oliver upp mig efter jobbet och vi åkte till mamma och pappa, moster Lillevi och Amanda kom oxå! Vi åkte till Knåda på lite julmys, shoppade i supermysiga Blommsterboden och myste på Knåda sport. Det är verkligen en nostalgitripp att åka dit tycker jag, så sällan som man är där! Stället har precis samma charm och doft som när man var liten :) Det bjöds på grillad korv och såklart Arbrå pepparkakor, som är de godaste pepparkakorna som finns! Jag ville ha en knallrosa Knådasport mössa men glömde helt bort att köpa det, perfekt att ha när man är ute och går så man syns :P När vi kom hem till mamma igen kom Daniel oxå efter hockeyn och vi drack glögg och åt skinkmacka! Mums!

Nu ska hoppa in i duschen och göra mig iordning för lagfest med hockeyn! Visar imorgon  efter jobbet vilket fint fynd jag gjorde på Blommsterboden!

Apelsinfrossa

Har inte gjort direkt många knop ikväll. Satte mig i köket fullt med tända ljus och började pygla lite ialf. Det blev nejlikor i apelsiner för jag tycker det är hemtrevligt! Men nu känner jag mig förkyld för det luktar så starkt! Knappt så jag kunde hålla mig från att äta upp dom, köpte Icas apelsiner i sån där nätpåse och de är sjukt goda! Hett tips :P

          

Sen har jag fått proffshjälp med designen oxå som ni kanske ser, inte riktigt klart än men det är så mycket finare än innan ialf! :) Ska bli kul när det är klart, hehe.

Nu ska jag locka med mig älsklingen till sängen, imorgon bitti ska det simmas med Matilda. Uppe med tuppen, gamlingarna tycker att vi är riktigt alärta ungdommar, haha!
Godnatt!

Som hemma..

När jag gick till bussen idag mötte jag en man med Edsbykepa, det är ovanligt i Alfta ska jag tala om! Kände mig nästan som hemma i byn :P Gud vad jag ångrar att jag inte hejade på honom! Haha!
Edsbyn for life ;)

Check!

Otroligt skönt att jag var ledig och faktiskt hunnit beta av nästan hela listan idag! Eftersom jag jobbar sen alla dagar fram till jul så var jag tvungen att passa på!

Färga ögonbryn och fransar
Handla
Panta flaskor
Dammsuga
Torka golven
Damma
Ut och gå (utan Matilda)
Koka knäck
Städa toan
Plocka iordning datarummet (blir lätt kaos här inne)
Laga mat
Diska
Fixa naglarna

Ringa optikern

Några punkter kvar men toan tar Danne imorgon som tur är. Och nu tänkte jag slå mig ner i soffan och pyssla med naglarna. Får koka knäck en annan kväll, kanske åka hem till Ovanåker och göra det rentutav. Det brukar vara tradition att jag och pappa fixar den!
Har precis kommit hem från Tranan där vi var och åt med hela tjocka svärfamiljen! Mums!

Hjälp, någon?

Förresten måste någon hjälpa mig med designen här på bloggen. Jag är helt ointresserad och kan verkligen inte sånt där med massa knepiga koder och allt vad det är. Lisa? Bra, tack ;)


Titanic

Finns det sorgligare film? Jag hatar dåliga slut. Det är ju meningen att Jack och Rose ska leva lyckliga i alla sina dagar! Jag grät som vanligt krokodiltårar långt efter att filmen slutat. Har jag lixom börjat är det svårt att få stopp på det. Haha!

Sitter här och färgar ögonbryna nu, har gjort en lista på dagens Att göra:
Färga ögonbryn och fransar
Handla
Panta flaskor
Dammsuga
Torka golven
Damma
Ut och gå med Matilda
Koka knäck
Städa toan
Plocka iordning datarummet (blir lätt kaos här inne)
Laga mat
Diska
Fixa naglarna
Ringa optikern
Och säkert nått mer som jag missat! Allt det ska jag hinna göra innan vi ska på Tranan och käka ikväll för att fira svärfar Anders examen! Klockan är nu kvart i 11 så det är väl bäst att sätta fart! Daniel stack iväg för att fixa nått på bilen nu, men han ska minsann inte få slippa undan! :P


Svårt fall

Jag behöver verkligen köpa glöggmuggar. Eller behöver o behöver, jag vill verkligen ha, för jag inte äger några. Så ja, man skulle ju kunna säga att jag behöver :P Låter bättre så. Har hittat ett par fina på åhlens som jag gillar men de är utan öra och det tycker jag är dumt, för då bränner man bara fingrarna! Typiskt, annars hade de vart perfekta, med tillhörande fat och allting. Men med lite eftertanke får de faktiskt gå bort.

Självklart har jag en annan plan. Nämnligen dessa supersöta från Rörstrand (på bilden nedan). Tycker det kan vara kul ibland att köpa saker med kända märken, även om ingen annan ser att de är från Rörstrand så finns det ändå en tjusning med att ha dom och veta det själv faktiskt :P Men med märket kommer man även upp sig i prisklass. Ca 400 kronor för 8 stycken glöggmuggar, exlusive russin och mandelskålar, som man använder ca 2 veckor per år känns ju lite saftigt. Men de skulle kunna vara värd det! Slår man ut det på hur många veckor i livet jag kommer att använda dem blir det ju inte så farligt.. Grejen är att jag tametusan inte har 400 kronor till övers såhär i juletid, precis då jag behöver dem som mest! Svårt fall, doktorn grät. Men visst är de fina? :)



Jag är ledig imorgon och det känns som om jag har 1000 saker att göra! Men får jag lite tid över ska jag bannemig gå till Ekmans, finns kopparna kvar är det ödet och då ska jag ta mig råd. Vilken dålig ursäkt för att få shoppa, haha.<br>Som sagt, ledig imorgon. Enda dagen innan julafton som jag är ledig så det finns en hel del att stå i om man säger så! Lika bra jag börjar redan nu..

Fattar som vanligt nada..

Hej!
Eftersom att det här är mitt första inlägg tänkte jag att jag skulle presentera mig snabbt, ialf försöka. De som följt med mig hit från min gamla blogg vet nog att jag inte är världsbäst på att fatta mig kort :P Men vi gör ett försök ialf!
Jag skriver mest för min egen skull, för att det är roligt att kunna blicka tillbaka på vad man gjort i sina dagar. Som jag nämnt förut i min gamla blogg så finns en hel del godingar redan i min första blogg på Lunar, vissa inlägg är ju bara oslagbara att ha som minneskälla! Lite så är väl det här oxå tänkt, kanske en aning mindre utlämnande än de inlägg som finns sedan jag var 15 år, haha! Även om jag kan, som ni säkert redan märkt, vara bra på att babbla på.. Men kort och gott kommer jag alltså skriva om händelser i vardagen, intressen som mode och inredning osv.
Först måste jag bara lära mig att använda skiten, fattar som vanligt nada i början. Men har vi tur ska detta inlägg alltså publiceras inom bara några sekunder!
Måste såklart avsluta med den stående bloggslängan; ENJOY!

RSS 2.0