Söndag

Box idag men det var inte alls lika kul som vanligt, blev knappt jobbigt fast man tog i! Antingen börjar man bli jävligt vältränad eller så tog jag inte i tillräckligt ändå.. Tror snarare på det sista, haha! :P Skönt att ha det gjort hursomhelst, det tillhör ju söndagarna lixom.

Nu ska vi slänga oss i soffan och kika på film efter att ha flängt runt lite här och var innan det, trevligt att träffa lite folk :) Eftersom att det inte visas någon Johan Falk ikväll, varför inte?? Så ska vi se snyggingen Ashton Kutscher i filmen Spread, hoppas den är bra!


Tjing tjing!



3 års dagen

Har haft ett jättemysigt dygn på tumanhand jag och min darling! När vi checkat in och fått vårt rum på hotellet tog vi en vända på stan, jag var inte på shoppinghumör och utbudet var inte det bästa så för mig fick det bli mitt favoritbaslinne från H&M för 50 spänn bara :P Danne hittade ialf en jättesnygg tröja! Käkade lättare lunch på Mc Donalds, jag hatar verkligen det, finns inget på menyn som jag tycker som men offrade mig och tog en sallad, allt för Danne, ialf den här dagen, haha! ;) Han älskar ju donken! När vi kom tillbaka till hotellet låg vi bara och chillade en stund innan vi tog oss ner till relaxen, bastade och bubblade och hade det mysigt! ♥ Daniel lyckades bränna sig i bastun så nu har han ett D från sitt halsband i pannan, haha det var så kul!
Sedan gjorde vi oss iordning och gick till resturangen där jag hade bokat bord. Satt länge och åt och bara hade det bra! Det fick bli tvårätters och när vi precis började känna oss nöjda blev det brottom hem för Daniel, stackarn måste ha fått nått dåligt i maten.. Vi spenderade resten av kvällen i sängen framför en film, lugnt och skönt bara. Men D blev bara sämre och sämre.. Undrar om han ens fick sova 30 minuter i natt? Kan inte räkna vändorna han sprang mellan sängen och toaletten för att spy.. Ja, man får ju inte ha det föör bra :P Men förrutom det var dagen ialf kanonmysig! Och som toppen på det gick jag upp och åt en härlig hotellfrukost innan vi begav oss hemåt igen! Tack hjärtat för att du är min :)

Myser med gosedjuren som oxå bodde med oss ;)

D, hahaha!

Min snygging!



3 år med min Daniel :)

Nu åker vi till Hudiksvall, bor på hotell, strosar på stan, ikväll äter vi mat på en resturang som jag hört bara gott om så jag hoppas den är bra, myser och bara har det bra! Jag älskar dig Daniel ♥



Skit

Det stod alltså mellan de två som jag hoppades på skulle få vara kvar! (haha vilken svårformulerad mening, trött tjej här) Dåligt att Agneta fick åka, hon är ju superbra! Ut med Wille!




Fredagsmys

Stod i valet och kvalet hela dagen hurvida jag skulle gå ut ikväll eller inte. Var riktigt sugen och det röck lite i partytarmen, kändes som om jag skulle få skitkul om jag gick ut.. Men jag stod emot och det är jag glad för, är hällre pigg imorgon! Istället spenderade jag kvällen i tv-soffan hemma hos sväres! Kikade på Let's dance och shit, nu kom jag på att jag glömde titta på utröstningen! Oh, klantarsel. Aja.. Hoppas inte Elin åkte ut ialf, hon kanske inte är en klippa på att dansa men gillar henne ändå, kul att se vad hon har för klänningar :) Daniel däremot har vart på match och han hoppar av i Bollnäs för att fira vinsten, det är han värd! Tur någon av oss kan köra imorgon ialf ;)

Nu ska jag ta och packa väskan och försöka gå och lägga mig, längtar till imorgon! Känner mig alldeles varm i kroppen så jag hoppas bara det är solariet som gör sitt eftersom det hettar lite, vill inte bli sjuk!
Godnatt!



Godmorgon!

Kom hem från badet för en stund sedan, jag och Matilda simmade 40 minuter sedan slängde jag mig i solariet. Som sagt, jag passar på innan de förbjuds helt. Förra sommaren var det väl tom hälsosamt att sola lagom? Dö kan man göra i sitt eget hem oxå.

Tänkte jag skulle hinna diska oxå innan jobbet för att göra Daniel lite glad, men först måste jag föna håret och fundera på vad jag vill ha på mig idag. Så vi får se hur det blir med diskningen alltså..

Imorgon firar jag och älsklingen 3 år, och jag har planerat en grej sedan veckor tillbaka och har tom kunnat hålla mig ifrån att säga vad det är! Det blir en överraskning, tänker inte skriva nått här om han mot förmodan skulle gå in och kika! Har ialf skrivit en liten lapp med en packlista till honom nu :)

Bäst jag sätter fart nu om jag ska hinna med allt! Lite frukost vore inte helt fel häller, skulle vara skönt att sitta ner och njuta av den för en gångsskull istället för att stå vid diskbänken och slänga i sig en tallrik fil!
Ha en bra dag! Puss



Knitted coco jacket

Min senaste investering blev en fin stickad kofta från Filippa K, stilren och lite Chanél inspirerad. Precis nyinkommen på Såfin i Bollnäs. Love it!


Filippa K Knitted coco jacket 1200 kr.

Jag ville dessutom gärna ha dessa armband så vi beställde in några sådana som kommer att komma till butiken inom kort. Jag köpte ett i färgen Nude som känns helt rätt till våren. Snygga va?
             
Filippa K Python bracelet 300 kr.



Ingen dålig dag

Jag har sagt det förr och säger det igen, materiell lycka ÄR sann lycka! Idag gjorde jag en s.k "investering" igen ;) Det gjorde verkligen min dag, som förövrigt inte häller var så dålig! Började med skön sovmorgon, snön bara vräker ju ner så jag kände mig inte alls motiverad för att gå ut och halka runt i en promenad. Tog en långdusch istället, så härligt att duscha håret när det är nyklippt tycker jag. Kom till jobbet och gjorde mig sågottsom skuldfri, men så låg den ju där och bara väntade på mig. En fin liten kofta som jag suktat efter länge. Har bloggat om den förut så jag tänkte visa er den sen, nu ska jag köra ett pass på bollen i vardagsrummet! Passar på när Daniel jobbar natt igen så kan jag härja bäst jag vill :P Ner med persiennerna, nu kör vi!



Onsdag

Vill börja med att grattulera min käre lillebror på 20-års dagen och Anna på 22-års dagen! ♥ GRATTIS!
 
Har haft en kanonskön ledig dag! Började med sovmorgon, tog bussen till Ovanåker med en full lastad Ikeapåse med tvätt, tänkte passa på att utnyttja mammas tvättmaskin :P Sen åkte jag vidare till Anna för att bli fin i håret på hennes egna salong, kul kul :) Åkte hem till Ovanåker igen, skottade massa snö för vi vad det vräker ner. Och jag som efterlyste lite vår! Men det är ju trots allt liiite mysigt med massa snö oxå.. Mamma skjutsade ialf hem mig senare, då slängde jag ihop lite korvstråganoff innan jag gick till Godtemplargården för ett pass powergympa! Passade på att dra dit eftersom jag var ledig idag, annars hinner jag aldrig gå på det passet när jag jobbar. Det var skitkul och sådär härligt jobbigt! Hoppas på fler lediga onsdagar! Efter det har jag inte gjort så många knop hemma, bara vilat ögona på den här dumburken! Nu väntar sängen, tänkte lägga mig och läsa lite och längta efter Daniel som jobbar natten..
Sov gott!



Tisdag

Morgonprommis, check!
Ikväll har jag träffat Matilda, mys! Mitt liv är ett ända mys känns det som, haha! :) 

Har dessutom fixat upp några jeans på Tradera som man gärna får buda på! Fina grejer men sånt jag inte hinner använda.. Blå slitna jeans, blå vida jeans, jeansleggings, svarta stuprör och svarta jeans med hög midja. Skänkes till en billig slant ;)

NU ska jag diska, kl 10 över 12 på natten. Är det inte typiskt mig så säg!
Puss o godnatt!



Måndag

Det börjar verkligen svämma in massor av vårfint på jobbet, nästan så man får ont i magen! Och då har inte Filippa K och Desigual kommit än häller, det brukar ju ändå smälla högst om man säger så. Men det är bara att hålla i plånboken, jag köpte aldrig jeansen jag skrev om ialf. De är skitsnygga men inget för mig kom jag på, tur, så där tjänade jag en slant som jag spar till nått annat istället! ;)

Efter jobbet åkte jag till sporthallen för att gå på årets första pass afropowerdance, det var ruskigt kul faktiskt! Skitkul med ny korregrafi och sådär, så härligt att bara släppa lös hela kroppen!

När jag kommit hem och stod i duschen dundrade tjejerna in, Mika, Alice och Amanda kom förbi på the och mackor. Vi satt i köket och språkade skit o bara myste som vanligt :) Mando flyttar ner till Stockholm igen imorgon så vi sa hejdå och var försiktig så länge, hoppas på att kunna åka ner snart och hälsa på! Och så pratade vi om en eventuell helg som vi ska hälsa på Jessica i Österund! Hoppas det klaffar snart, vore så kul!

Nu tänkte jag försöka masa mig i säng, min kropp behöver vila, och kramas med D. Imorgon hoppas jag att jag får träffa Matilda som kommer hem och säkert är så brun och fin! Skulle kunna ge massor för en skysst solbränna nu faktiskt, fatta vad fräsch man skulle känna sig. Nä, nu får det vara klart med vintern för i år. Eller hur?



Curry och mangochutney-kyckling

Idag lagade jag den här goda kycklingrätten!

4 st kycklingfiléer
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 matlagningsgrädde
ca 2 msk mangochutney
Curry
1 pressad vitlök
Salt och vitpeppar

Börja med att fräsa ihop lök och paprika och krydda rikligt med curryn. Skär kycklingen i små bitar och stek tillsammans med det andra. Häll över en matlagningsgrädde och pressa i vitlöken, smaksätt med mangochutneyn och krydda med salt och vitpeppar. Låt puttra ihop ca 7 minuter. Serveras med nykokt valfri pasta! Tips är att ha skivad kiwi som tillbehör! Mumsfillibabba!




Taggad

Kom ju på att min mobil ialf var kass att prata i så nu är jag uppåt igen! Haha! Har precis vart ute och gått 45 minuter för att mjuka upp musklerna, har lite träningsverk från igår då jag tog en snabbpromenad på 20 min som uppvärmning och sedan körde ett pass ben och mage med bollen i vardagsrummet. Känns ju lite fjompigt att stå hemma men har man persinnerna nerdragna så ingen ser så är det bara att köra! :P

Tidigare gjorde jag en jeansrensning för jag funderar på att köpa ett par nya som jag tog med hem från jobbet igår, ska fråga Daniel om smakråd när han kommer hem från jobbet. Tänkte sälja lite på Tradera så kanske jag kan få lite tillskott till ny mobil/nya kläder :P

Nu ska jag dra en repa med dammsugarn sen börja med maten så den blir klar till Daniel kommer hem, sedan är det dax för träning med stort T igen! Box med Ulf! Grrrr




Filippa K

Här kommer några favoriter från Filippas vårkollektion, bara för att jag inte har råd med mer än en ruttet äpple just nu när jag haft sönder mobilen. Men drömma får man, sen kanske det blir en och annan investering ändå ;)
 
 
 
 



Broken

Min mobil gick i två bitar igår, så också mitt hjärta. Kändes det som i ca 15 minuter ialf, tills älsklingen lagade mig igen ;) Mobilen är ialf fortfarande trasig, så då vet ni varför jag inte svarar eller hör av mig. Om någon har nått billigt skräp till salu är jag tacksam om jag får köpa den!



Listtokig

Tycker sånt här är skitroligt tidsfördriv! Ska bara fylla i den sen ska jag knata över till sväres för att se på Let´s dance!

HAR DU?
Folköl i kylen: Nix tror inte det
Något husdjur: Räknas sambon?
Någon favoriträtt: Orientalisk färsgryta är ju gott! Men jag är så mätt just nu så jag orkar inte tänka på mat, finns ju sjukt mycket som smakar mer än bra. Plankstek oxå förresten! 
Någon flick/pojkvän: Ja
Puder på dig: Ja, mineralpuder
Några framtidsplaner: Har jag väl
Någon sjukdom: Näe som tur är
Gymkort: Har kort lite här o var.. Simmkort, kort på Sporthallen i Bollnäs och kort på Godtemplargården i Alfta. Men rent gymkort, nej.
Några kärleksproblem : Allt är frid och fröjd
En homosexuell kompis: Har jag säkert
Duschat idag: Självklart
Någon kompis som snarkar: Ja
Någon vän som spelar i ett band: Känner nån som gör det ialf
Några mvg:n: Ja men det var längesen
Någon som förstår dig: Daniel förstår mig allra bäst tror jag, eller han försöker väl ialf ;)
Tuff kompis som kan försvara dig: Bara tuffa kompisar :P
Något beroende: Socker säkert
Fikat idag: Ja faktiskt, Lena på jobbet hade bakat gott :)
Nagellack: Nej
Någon vän som bor i ett annat land: Tror inte det

VEM ? ..
Avskyr du: Ska vara Hitler då. Och mansgrisar.
Hånar du: Ingen jag kan komma på ialf, och skulle jag komma på någon skriver jag nog inte det här!
Delar du mest minnen med: Svårt, det är änna olika!
Längtar du mest efter: Matilda som är hos solen
Stör du dig på: Finns säkert några, man kan väl inte älska alla. Den som säger det ljuger.
Gosar du med: Daniel och tjejerna :)
Lagar mat: Jag oftast men Daniel oxå ibland
Diskar: Daniel :P
Tror att den är någon: Jag är nått ialf, vad är du?

VILKEN ? ..
Tidning läser du: Sofis mode, bara.
Buss åker du oftast: 100an varje dag till/från jobbet
Frisyr har du: Långt blont svennehår
Dag fyller du år: Söndag 21 Februari
Årstid föredrar du: SOMMAR!
Stad är du uppväxt i: Stad o stad.. Edsbyn såklart!

VAD ? ..
Gör du nu: Fördriver tiden
Gör dig till en bra människa: Jag skänker pengar till bättre behövande ibland. Sen är jag rätt trevlig och snäll ;)
Gör dig till en dålig människa: Kort stubin
Vill du arbeta med: Jag är nöjd som jag har det :)
Är roligast just nu: Att det snart är Fredagsmyyys
Har du på dig nu: Underkläder, två par leggings, långt baslinne och klänning från Laila Bagge!
Har du för smink idag: Concealer, mineralpuder, solpuder som rouge, mascara och eyliner. Usch vad äckligt det lät.
Äger du för skor: En massa olika
Har du för storlek i skor: 37 ibland, 38 mest numera
Läser du för bok: Elsas mode
Ska du göra nu: Byta om till myskläder och gå till sväres.

Ha en bra kväll!



Torsdag

Morgonpromenix, check!
Sen då? Kände mig fräsch i min puderrosa topp idag helt enkelt, det var väl bara det. Så fräsch man kan känna sig med en utväxt som heter duga ialf. Som tur är ska jag till Anna på Onsdag, det är efterlängat. Tänk vad fort det kan gå från "helt okej, det funkar fortfarande lixom" till "herregud hur jag ser ut, måste verkligen färga utväxten!". Ja, ni fattar mitt problem, haha.

Ikväll har jag och Daniel tittat på Kniven mot strupen, hemskt att det finns sådana katastrofkök ute i vårt avlånga land. Jag skämms lixom. Gillar Alexander Nilsons sätt att agera och vara, han har skön stil tycker jag, haha. Helt klart underhållande. Jag vill oxå vara kock! Eller ialf vara grym på att laga mat :)


Nu ska jag krypa ner med min darling, imorgon väntar morgonsim och solariet. Bäst att passa på innan dom förbjuds helt, solarierna alltså, eller? :P
Godnatt!



Nytt i garderoben

Här är några av mina nya "bra att ha saker" som jag skrev om tidigare. En svart/vit randig bastopp och en puderrosa kofta/topp. Härligt med lite vår!


Vila, 150 kr

Veromoda 200 kr

Finns på Såfin i Bollnäs :)



Lovely

Och DÄR försvann min skönhetssömn.. Filippa K har uppdaterat sin hemsida med massor av nya styles till våren! Snart anländer dom till Boutique Såfin i Bollnäs ;)




Onsdag

Morgonpromenad, check!
Slätade ut det med gott fika hos moster Lillevi ikväll! :P Vi kalasade för kusin André som blir 14 och lillebror Erik som ska fylla 20! Det är inte klokt vad stora de blir små liven.. Tyvärr betyder ju det oxå att även jag bara blir äldre och äldre. Visst, fyller snart 22 och det är väl ingen ålder, men det känns som att det fasen inte står på förens jag är 30! Hua mig!
Hade bestämt mig igår för att lägga mig tidigt, jo tjena, så ikväll tänker jag lyckas någorlunda! Läsa lite ur senaste Sofis mode först bara som jag inte hunnit gjort förens nu.. känns dock inte så ansträngade, bara trevligt.
Godnatt :)



Vi är såna jävla mysisar

Pallrade mig upp imorse när Daniel kom hem från sitt nattskift, det tog emot ska jag säga, men jag tog med mig min träningsverk ut på morgonpromenad! Lika skönt som vanligt bara man kommer iväg :)

Våren har börjat trilla in rejält på jobbet så idag fick jag med mig en liten påse hem med bra att ha grejer ;) De här två första månaderna av året kommer inte att bli lätt alltså. Det gäller att lägga band på sig själv och fråga sig själv, kommer jag att använda det här när den inte längre är aktuell i butiken? är det en investering eller ej? haha. Som min käre kollega Linnea sa när jag köpt ny jacka, "somliga investerar i aktier medans vi gör det i kläder!". Hon kunde inte ha mer rätt!

Efter jobbet trillade tjejerna in, Mika, Lisa och Amanda. Vi är ena jävla mysisar, drack te och smakade på nybakt bröd, skvallrade och hade oss. Som en vanlig tjejkväll ser ut alltså, utan choklad denna gång. Det är ju bara tisdag, nån måtta för det ju vara :P Ska dock erkänna att jag är måttligt avis på min darling Matilda som har det bra i solen och värmens land just nu. Men nån gång kanske det är min tur, hoppas jag.
Godnatt!



Oops

Hade visst strulat till receptet lite, men nu ska det vara helt korrekt ialf. Och ja, det ska vara mycket mjöl :P



Lingonlimpa

Här kommer ett superenkelt och gott recept på limpan som jag gjorde idag!
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
1 stor näve havregryn
6 dl mjölk
1,5 dl sirap
1,5 lingonsylt
1 näve russin (jag hade i solrosfrön istället, ta så mycket du tycker blir lagomt)
2 tsk salt
2,5 tsk bikarbonat
Rör ihop allt för hand, ej för länge.
Fördela i två formar, gräddas på 175-200 grader i 45-50 minuter.



Skiva limpan innan du fryser in den så kan du ta upp lite allteftersom :)



Ledig dag

Skönt med förlängd helg, tycker jag fått mycket vettigt gjort idag. Vaknade trött, men utvilad imorse. Trött är jag alltid hur mycket jag än sovit, någon morgonmänniska blir det nog tyvärr aldrig av mig!

Satte igång med städning ganska snart efter det, dammsög och dammade överallt. Skrev tvåveckorsmatlista tillsammans med Daniel sedan åkte vi ner på Ica och handlade! Dyrt blev det så fy, så är det när man ska lyxa sig med mat hit och dit ;) Kompenserade det med en rejäl flaskpantning istället, pinsamt vad mycket Colaflaskor vi pantade. Men jag kan ärligt säga att det till 99,9% är D som står för konsumentionen av den, han måste vara Coca colas bästa kund! Haha! Kikade in en sväng på Ekmans oxå och hittade ett fint pannband som fick följa med hem!

Köpte tulpaner på Ica, tyckte jag var värd dom idag ;) Så fint med färska blommor hemma, och jag älskar tulpaner!

När vi kom hem började jag baka bröd som jag tänkt gjort i evigheter, det gick ju på ett naffs! Medans det gräddades i ungen skurade jag av golven, sedan skaffade jag städstrejk. Allt är tiptop nu förrutom toan, den tar Danne imorgon!

Lagade tacos till middag och Micka kom och åt med oss, trevligt :) Sedan drog hon och jag vidare till Edsbyn och mötte upp med Lisa och Alice för ett hårt träningspass på IP. Spinning, push och core ett kombinerat pass på 1,5 timme, härligt! Var helt slut efteråt så vi vilade i bastun :)

Klockan är strax efter 10 nu och jag tänkte försöka masa mig i säng så kroppen får lite vila. Lägger mig och läser Elsas mode en stund och bara myser för mig själv, D jobbar natt så det blir ensamt..
Tacksam för ännu en bra dag i mitt liv!



Johan Falk

Jag skiter snart på mig, fan vad spännande filmerna är! Längtar till nästa söndag.. Och Matilda, jag håller med dig ;) Säger bara Joel Kinnaman.




Myshelg

Har haft en riktigt bra helg, nu igen får man väl lov att säga! Efter jobbet i fredags mötte jag upp Matilda på Ica för att köpa götta till kvällen! Blev den oslagbara klassikern glass med banan och choklad i ugn, och en extra Marabou helnöt utöver det, haha! Vi åkte hem till mig och Amanda slöt sig även till oss sen blev det soffläge resten av kvällen. Kikade såklart på let´s dance, när klockan blev mycket spårade vi som vanligt och allt blev bara galet, haha! Härlig kväll!

Efter bara 5 timmars sömn klev jag upp kl 7 på Lördagsmorgonen för att åka och jobba! Jag och Lena min sköna arbetskamrat körde järnet, kul dag! På kvällen hade vi avskedsmiddag i Edsbyn för vår käre Jessica som flyttar till Östersund imorgon! Så roligt för henne :) Vi lagade underbar laxplanka och hade supertrevligt! Sedan kikade vi på Dirty dancing 2 och bara myste, har sagt det förr och det tåls att sägas, mina tjejer är kung! ;)

Johan, Matilda och Jessica fixar moset!

Fina Amanda och Matilda :)

Alice och jag :)

Sötaste Jessica som vi kommer att sakna! ♥


Jävlar vad gott det var!

Idag sov jag och Daniel jättelänge. Fick sms om att det kallades till årsmöte hos sväres med la familia, "Årsmöte idag kl 16.00 hos la familias boss, på dagordningen står, punkt 1: Aktiviteter under året. Punkt två: Dannes bilaffärer. Under mötet serveras mat." Jag som skulle träna kl 5 fick tyvärr lämna återbud, men ringde bossen för en stund sedan för att få en snabb resume av protokollet som skrevs, året låter lovande. Aktiviteterna var som ifjol, bowling, pulkaåkning och korvgrillning mm. Ifjol blev inget av dom av eftersom att det är svårt att få alla samlade en och samma kväll då Micke och Daniel alltid lyckas jobba. Det återstår att se hur det går med planerna i år.. Igår köpte Daniel ny bil IGEN och det lär ha diskuterats flitigt.. Ja, ni fattar poängen, jag lever i en taikon family! ♥
Idag drog ialf boxen igång igen efter juluppehållet och det var efterlängtat må jag säga! Efter träningen avnjöt jag en underbar middag som bossen hade skickat med Daniel, redigan kött, potatis och sås! Tack!

Nu återstår bara några ynka timmar av denna helg, det visas Johan Falk på televisionen och jag lär sitta som ett plåster på Daniel igen, spännande!
Over and out.



Lovelist

Namn: Karin Evelina Ladänges
Piercingar: Om hål i öronen räknas så ja.
Tatueringar: För smärtfeg
Längd: 166,5 cm
Skostorlek: 37-38
Hårfärg: Blond
Fräknar: Ne, men tycker det är sött så jag skulle gärna vilja ha några stycken på sommaren.
Kär? Ja :)
Önskar du att du bodde någon annanstans? Ibland
Tycker du att du är attraktiv? Beror på dagsformen
Dricker du? Ja, på fest! Okynnesdricker aldrig.
Röker du? Samma där med undantag för riktigt härliga sommarkvällar med tjejerna..
Vilket schampo använder du? Matrix so silver och VO5
Vilken parfym använder du? Armani Idolé, DKNY Be deliciuos, och Diesel Fuel for life, beroende på dag, klädval och aktivitet.
Vad är du rädd för? Spindlar och getingar!
Gillar du att tvätta? Inte så värst, sambon är bättre på det ;)
Gillar du berg- och dalbanor? Om jag litar på och kan klänga mig fast på den jag sitter brevid så ja! 

Senaste…
Filmen du hyrde?
Jadu, det var längesen ialf.
Filmen du köpte? Lotta på Bråkmakargatan och Emil i Lönneberga (två i en)
Låten du hörde: Töntarna med kent 
Låten du laddade ner? Kan inte med programmet, haha.
Personen du ringde? Daniel
Personen som ringde dig? Daniel
TV-program du såg? Beck
Person du tänkte på? Jessica nyss 

Favorit…
Låt: Just nu, Kent - Töntarna. Annars är Bohemian Rhapsody med Queen alltid kung, den har allt! Lyssna och njut, 4.10 in i låten smäller det! Men det finns många sjukt bra, Scorpions och Guns n´roses går jag alltid igång på, haha!
Sak att göra: Dansa, skratta med tjejerna, gosa med darling, promenera i Ovanåker, resa, shoppa mm..
Sport: Boxersice, lätt!
Dryck: Vatten
Kläder: Önskar jag levde i en Grease eller Dirtydancing, älskar dansen och modet! Skulle kunna vara medlem i både T-Birds och Pink Ladies!
Film: Ronja och Pippi på de sju haven
Bil: Pappas Pontiac Catalina ;)
Serie: Vänner och 2 & a half men är ju för kul!

Har du någonsin…
Gråtit över en pojke? Om man säger såhär, jag har gråtit för en såpoperareklam...
Gråtit över en flicka? Det o
Ljugit för någon? Ja ibland är man ju tvungen
Varit i slagsmål? Nej men säkert lagt mig och och brytit några ute
Blivit arresterad? Nix
Träffat någon från internet IRL? Har man väl säkert

Antal…
Gånger ditt hjärta brustit? 1
Hjärtan brustet på grund av dig? 1, minst :P
Tjejer du kysst? Haha när man var 16 hånglade väl alla med alla?
Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? Springer väl på en och annan titt som tätt
Gånger ditt namn varit med i tidningen? Ingen aning

Senaste…
Boken du läste? Har börjat på Elsas mode nu, innan dess kan det ha vart Magdalena Graafs bok, Det ska bli ett sant nöje att döda dig.
Personen du fick e-mail av? Har inte kollat mailen på några dagar, säkert bara kedjebrev.
Personen du fick brev av? Hartman optik
Personen du fick sms av? Danne
Gången hela din familj åt middag tillsammans? Någon helg sedan
Saken du köpte? Ögonbrynsfärg och mat

Vad har du gjort idag? Jobbat, skrattat, gråtit, lagat laxplanka med tjejerna och jäst.
Brukar du svära mycket? När jag kommer igång svär jag tyvärr som en borstbindare, men försöker låta bli på jobbet och så. DÅligt ordförråd sägs det..
När stiger du upp på morgonen? Vanligtvis mellan 8 och 9.
Vad har du på dig? Halsduk, klänning från Desigual och tights.
Vad ska du göra ikväll? Har redan haft kväll
Vad är du allergisk mot? Pollen men det börjar växa bort..
Använder du hårspray? Ja
Kan du stå på händer? Nej
Håkan Hellström eller The Ark? The Ark
Salt eller socker? Salt, annars smakar det ju inte nå.
Gillar du ketchup? Ja
Är du glad nu? Ja
Var du glad igår? Ja skitglad
Vad dansar du till? Det polarna fixar på Spotify :P
Stockholm är… ? Stressigt men fint
Göteborg är… ? Långt bort.
Kan du sjunga? Sjunger jävligt bra i duschen.
Spaghetti eller makaroner? Halvljummna spagettin är skitgott att äta direkt ur kastrullen, och snabbmakaroner är ju faktiskt oxå gott ibland. Till fiskpinnar med citronpeppar tex, trodde ni aldrig va!
Land du vill besöka? Bara det är varmt funkar allt



Godmorgon!

Kom precis hem från badet, har simmat 45 minuter, solat och käkat dunderfrukost! Så mätt så jag kan spricka, men det e gött. Vill helst av allt bara krypa ner med Daniel igen just nu men då är det väl kört.. Jobbet kallar! Hoppas på en fartig fredag! :) Tjingeling!



Torsdag

Åh snart helg kom jag på, härligt! Då ska vi mysa extra mycket med våran Jessica tjejer! :)
Har precis avklarat en härlig morgonpromenad, nu blir det duschen! Sedan ska jag prova ut ny mössa innan jobbet, har ju ingen som matchar jackan, haha!
Ha en bra dag! :)



Brrr

Varför kan den här förbannade kylan aldrig ge sig? Fryser nätt o jämt ihjäl hela dagarna! Men, det är väl inte mer synd om mig än om någon annan tänker ja.. Det ända rätta är ju att dra dit pepparn växer, för där är det väl varmt? ;) Jag vill ha sol, värme och vår!
Trots 19 minus imorse trotsade jag kylan och tog mig ut på en morgonpromenad ändå. Men jag velade länge, den varma sängen lockade minst sagt. Ringde till Daniel som redan var på jobbet så kom han med det avgörande:
- Heej.. är det farligt att gå ut och gå när det är 19 minus ute? - Neje! Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder.. Jag som nästan hade hoppats på medhåll, istället slänger han ur sig den vanliga klyschan! Men som sagt, med en lymla massa lager kläder var det faktiskt riktigt härligt ute. Solen hann gå upp medans jag knatade oxå, ingen dålig start på dagen det inte!

Nu sitter jag här, mätt och belåten och försöker samla lite krafter till att göra ett ryck, det går sådär. Jag skulle vilja baka bröd som jag tänkt gjort i en veckas tid nu, men jag fortsätter hitta ursäkter. Kanske, kanske att jag får ett ryck om en stund. Just nu var det bara skönt att sitta och ta det lugnt..



På tal om jackor..

..så har ju jag inte visat er min näst senaste kärlek, haha! Hela för-vintern har jag gått och tjatat om en lång, svart, puffig och go men ändå feminin kappa att ha i alla lägen (typ snygg vardags, till&från jobbet och gå ut-jacka) totala motsatsen av en sportig typ "fjällräven" jacka alltså. Och så vipps en dag slänger min fina kollega Linnea ur sig att hon har en gammal jag kan få köpa om jag ville! Hon tog med den och där var den ju, the jacka med stort J lixom, haha! Tusen tack vännen :)

Jacka gammal goding, favoritjeans från Filippa K (väntar och längtar efter vårens modeller!!) och boots från H&M.



Tisdag

Snoozade in i det längsta idag, var så himla varmt och skönt i sängen! Men när jag väl kom upp blev det fart, visste ju att jag skulle få sova på bussen snart ialf, haha! Bussfärden till jobbet är verkligen min heliga stund!
När jag kom till Bollnäs gick jag och hämtade ut min nya snygga jacka på Intersport! Supernöjd, så sen var jag uppåt resten av dagen! :P
När jag kom hem hade D lagat sin specialitet (nej inte pasta med sås utan den andra, haha) körv och pärer! Och gött är det :) Jag slängde ihop en vitkålssallad till det som jag lärde mig då jag jobbade i matbespisningen på Celsius. Men jag måste ha glömt exakt hur man gjorde för det blev inte alls lika gott, men ätbart såklart!

Färgglad tallrik! Spetspaprika, vitkålssallad (vitkål, vitvinsvinäger, matolja, massor av italiens salladskrydda och liite socker), stekt ägg, korv & potatis med dill, och rötbetor! Mums vad gott det var! Till det avnjöt jag senaste numret av Sofis mode ;)

Hade tänkt inviga och visa min nya jacka ikväll men jag var så frössen att jag inte kände för någon promenad, så det fick bli en timme på bollen istället, gick mycket bättre den här gången! Kan vara för att bollen var lite bättre pumpad kanske, hehe.

Nu hoppas jag sambon kommer hem från sin hockey snart, börjar bli äligt att vara ensam. Hoppas ni haft en bra dag! Tjing tjing!



Lasagne

Ingredienser:
1 hackad gul lök
ca 500 g köttfärs
1 tetra krossade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar och grillkrydda.
Ostsås:
ca 4 msk margarin
ca 1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
salt
riven ost

Icas lasagneplattor
Oregano

Stek ihop löken, färsen, tomaterna och kryddorna och gör en ostsås. Låt puttra lite, kom ihåg att röra i såsen hela tiden så den inte bränns. Smörj en stor form och varva sedan lasagneplattorna, ostsåsen och färsblandningen, jag hade 3 lager lasagneplattor. Strö över lite ost och krydda med oregano. In i ugnen ca 20-30 minuter på 225 grader, klart! Serveras med morötter och en fräsch sallad! Mums!




Härlig dag!

Åt en stadig frukost på fil, banan och hårdbröd med makrill på sedan tog jag bussen hem till Ovanåker. Mötte upp moster Lillevi och Sally vid hållplatsen så tog vi oss en promenad! Lillevi kurska vid halva vägen :P Men jag knatade på en timme i, som vanligt, världens vackraste Ovanåker! Slutar aldrig förundras över hur fint det är..

Sweet Sally :)



När vi kom hem fikade vi the och nybakt banankaka, sedan fick jag ansiktbehandling, lovely! Ett av mina nyårslöften har precis infriats ;) Hoppas jag håller i det nu!

Sen var det dags att hämta Alfred på lekis, det tycker jag är mysigt. Minns när Amanda och Andre var små och jag brukade få hämta dem på dagis, de kom alltid springandes emot sin favvokusin, haha! Alfred ville helst bygga vidare med legot, men när vi hade åkt berömde han mig för att jag inte hade töntat mig när jag hämtade honom, hahaha! Han är för gullig! Vi åkte vidare till Salong Anna, Amanda var och färgade håret så det var jättekul att få se hur Anna hade det! :) Om någon vecka är det dags för mig oxå!

Annas Salong :)

Hann bara hem (hem hem alltså) så var det dags att sätta igång med maten, det blev lasagne! Lyckades riktigt bra måste jag säga för att vara första gången, och det var ju inte alls lika krångligt som jag trott det skulle vara. Så det blir det definitivt fler gånger! Hoppas jag kan lära mig att göra prick som mammas goda :) Tillråga på allt hade älsklingen städat så fint till jag kom hem oxå, han är en riktig guldklimp!

Slängde i mig lite mat sen gick jag ner till badhallen för att möta upp min fina Matilda för 45 min simning och såklart bastumys efter det som en skön avrundning på dagen.

VILKEN HÄRLIG DAG!



Shape up

Promenaden gick finemang, det finns inga dåliga väder.. Kntade på i 40 minuter utan att förfrysa kinderna så det var skönt! Svängde förbi hos sväres och sa hej oxå, visade upp mitt skadade finger (skämt osido) och fick låna en limpform!
När jag kom hem hade jag dåligt med att göra men som tur var var det ledigt i tvättstugan så nu håller jag på och tvättar! Mellan maskinerna så körde jag en timme på bollen med Blossom, härligt! Inte speciellt kul, men det är bra träning!
Snart ramlar älsklingen innanför dörren sen får vi se vad resten av dagen har att erbjuda. Jag är faktiskt ledig imorgon med ;)




Söndag

Vaknade 1 idag, oförskämt skönt! Älsklingen stackarn åkte och jobbade till kl 7. Hittils har jag inte gjort nått alls, jag ville baka bröd men kom ju på att jag har gjort illa fingret, skit oxå! Nu ska jag trotsa den ihållande kylan och ta mig ut på en promenad trots alla odds. Hur länge den varar bestämmer väl mr winter, men jag skulle kunna gå en hel evighet för att ta igen all förlorad tid. Nu vill jag ha värme!


Fortfarande lika bra! Pump it up!



Nyårslöften

Jag har kommit på ett nyårslöfte (förrutom det vanliga att äta mindre godis och träna mer), nämnligen att jag ska bli duktigare på att köpa färgade plagg, det ser ju så himla fräscht ut på alla andra! Svart är ju faktiskt skitsnyggt och det som alltid funkar i längden, men några färgklickar i min garderob skulle ialf inte skada! Med början idag, hittade en jacka på Intersport för halva priset på 3500 kr, en röd! Ska hämta den på Tisdag så mer om den då! Men det börjar lixom billigt och bra.. not! Ser det som en investering och att den ju faktiskt gick för halva priset ;)
Sen har jag ett andra, eller tredje blir det ju, löfte oxå. Jag ska försöka varva ner lite, take it easy. Räkna till 10, som mamma sa, när jag gör illa mig och så, man kan ju faktiskt inte hålla på och skrika som en barnunge.
Fjärde löftet är att jag ska bli bättre på att ta hand om min hud! (Haha är man trött och läser det snabbt kan det se ut som att jag skulle ta bättre hand om min hund! Nu har ju jag ingen hund, men det vore ju hemskt om det vore så!) Dvs dricka mer vatten, sova bättre på bättre tider och så småningom kanske köpa dyra krämer. Vad fult det stavas på svenska!

Gud så jag lovar en massa hit och dit. Någon som börjar bli trött känner jag. Men det var nog allt för det här året. Det här blev ju tyvärr ingen bra start, ser att klockan helt plötsligt snart är halv 2. Det var den skönhetssömnen det!


Godnatt :)



Myslördag

Känner mycket för att bara vara hemma nu, tycker det är så mysigt att ligga i soffan med älsklingen och glo på tvn. Jag är nog en periodare, vissa perioder ska det hända nått helst varje kväll! Andra inte.. 

Men lite drama fick vi allt idag ändå, och den stod ju självklart jag för. Stog i köket och tog reda på det sista efter maten (vi lagade Orientalisk färsgryta och den blev supergod!), torkade kylskåpet för det var lite smutsigt, så vipps så hade jag kört ringfingret i en skåpkant och hel*ete vad ont det gjorde! Flög in i tvrummet där Danne satt och bara gallskrek, trodde hela fingret skulle ramla av! Började hyperventilera och bölgrina såklart så D trodde jag hade skurit av mig näven (inte första gången jag gör illa mig med kniven isf) när jag stod där och fäktade, hoppa och skrek så blodet skvätte! Tur han är coollugn, tar tag i handen och säger "Få se! Det är inte så farligt älskling. Lugn nu." Utan hans trygga kramar hade jag nog dött där i ren skräck om jag var ensam. Ingen större skade skedd såklart, mer än ett plåster på fingret och lite blodstänk på golvet. Men det KÄNDES ialf som om att jag hade haft av hela fingret..
Det roliga är att efter en stund ringer svärmor och frågar hur det är med mig, haha! Tänkte att ja, jag skrek nog så det hördes över hela Alfta! Men nej, då hade Frida gått förbi och sett oss igenom fönstret, hur jag satt och böla och Daniel stod med mitt finger i högsta hugg, måste vart en syn! Hennes kommentar hade ialf låtit "äh, hon hade väl skurit sig..". Klockrent Frida! Haha!

För övrigt har det vart lugnt och skönt, kärlek och en bra film i soffan. Love it!



Freeze

Dagens fynd! Precis vad jag behövde! Eller nja, egentligen är allt jag behöver typ 10 kg ullkofta att värma mig med på jobbet i den här fruktansvärda kylan. Men en transparant tunn lite halvlös blus från Filippa K för en hundring kändes kyligare ;) Bilden gör den självklart inte rättvis, men det får duga.. 




New moon

Ruskigt bra film, satt på helspänn under hela filmen och det är tur jag har min älskling som tröstar när filmen är slut och allt bara släpper, haha.





Filmkväll

Fyndade en blus idag på jobbet och jag är dönöjd! Kanske visar den sen, nu blir det filmkväll med älsklingen. Ska göra en smarrig fruktsallad först bara, sen blir det Twilight - New moon. Tjing! :)



Party och pizzabilen

Mina partypinglor var på G och då har man inget val, det är bara att haka på, haha! Förfest här hemma med några folk, först bara vi tjejer sen ramlade grabbarna in oxå! Drog på Tranan och skaka "rompaan" och drack mjölkdrinkar, yummie! Kul kväll! :)



Idag kom de ovan, slitna och härliga med pizza till D och mig! Underbart! Finns inget bättre än våra vänner och pizza på en klen söndag! :D (Oops, onsdag idag!) Mätta och belåtna låg vi som en älghög i soffan och bara chillade ett bra tag.. Sen drog jag igång igen med mitt ledighetsprojekt! Tack för ännu en perfekt dag!



Tvådagars "ledighets"planering:

Städa ut julen, in med våren (vår vet jag väl inte om det blev, men "neutralt" då)
Promenad Tisdag
Promenad Onsdag (skyller på att det är sjukt kallt ute, man vill ju inte förfrysa rumpan)
Skriva tvåveckors matlista
Storhandla
Fixa nyårsbilderna

Baka matbröd (hade inga limp-formar hemma)
Ringa moster Lillevi och be om ansiktsbehandling (vi bestämde att jag ska dit nått tag)
Göra klart beställning från H&M

"Bollträning" om ryggen tillåter (har inte haft någon som helst tid över idag faktiskt)
Boka tvättid
Städa (älsklingen is the shit!)
Fixa naglarna
Ringa moster Lisa (du hade ringt?)
Utgång med mina partypinglor! Yes it is!

Känns som om jag fått en hel del gjort ialf, tar lite tid när man poar på, fixar o donar. Man vill ju såklart att det ska bli bra oxå, och då behöver man lite tid till att vrida och vända på saker. Men nu är i stort sett allt i sin ordning ialf :)



Tvådagars "ledighets"planering:

Städa ut julen, in med våren?
Promenad Tisdag
Promenad Onsdag
Skriva tvåveckors matlista (kom jättegärna med tips!)
Storhandla
Fixa nyårsbilderna
Baka matbröd
Ringa moster Lillevi och be om ansiktsbehandling (hoppas du läser det här ;))
Göra klart beställning från H&M
"Bollträning" om ryggen tillåter
Boka tvättid
Städa
Fixa naglarna
Ringa moster Lisa (du hade ringt?)

Fler punkter tillkommer säkert efter vägen.. Utan dessa listor skulle jag aldrig få lika mycket gjort. Nu har jag ju lite press på mig när jag berättat det för hela världen :P Frågan är bara vad jag ska ta tag i först..

Uppdatering:
Påfyllning på listan
Utgång med mina partypinglor! Yes it is!
Har promenerat med Matilda, sedan åkte vi hem hit och gjorde oss lite mat och satt o språkade :) Ser ut som att jag har en hel del att göra imorgon med andra ord.. :P



Bowling i lördags

I lördags drog åkte Vitlök, Muttan, Fridolf, Mr Candy, Don och Hästen och bowlade i Edsbyn. Det är ju faktiskt riktigt kul de få gångerna man tar sig iväg!



STRIKE!!

Innan kvällen var slut hade vi hunnit äti banan med choklad i ugn med glass, kollat på Into the blue med svinsnygga Jessica Alba och Paul Walker, vart på Max och käka och grabbarna tog tom en vända in på Tranan, i mysbyxor. De har verkligen ingen klass alls, haha! Kul kväll!



Nyårsdagen - Novas 1-års dag!


Nova 1 år! Hon är söt som en docka gogumman :)

Mina favoritsmåtjejer ;) Frida, Joline och Nova.

Nova visar hur man gör med gungälgen som hon fick av oss :)



Nyår 09/10




Kvällen började hos Lisa med förberedelser inför vårt tolvslag: Ryssland kl 8! Vi bjöd på jättegod rötbetssoppa, snittar med rysk kaviar och ryska vodkashottar! Hela kvällen gick alltså till så att vi firade världens olika tolvslag, en gång i timmen! Varannan timme var det tilltugg/mat/skumpa!

När vi kom till Axells där festen skulla hållas välkomnades vi med goda fruktdrinkar, choklad och mitt favoritbröd, hembakt ciabatta med oliver och coctailtomater!


Mys!

Klockan slog 8 och vi pälsade på oss som Ryssar!


Det blev lyckat!

Vi smög oss ofta till Trappen för där fanns bröd och choklad, haha!
Pia och Karin med inlevelse inför tolvslaget kl 10 (Vilket land firade vi då?) De bjöd på god huvudrätt!

Älskling, haha :)

Ring, klocka, ring..


GOTT NYTT ÅÅÅÅR!

Haha, aldrig har man väl sett Jeppe dansa så mycket??

Klockan 1 firade vi Colombia med dans och efterrätt!

Tack för en jättebra år och en rolig nyårsfest!



Tvådagars "ledighets"planering:

Städa ut julen, in med våren?
Promenad Tisdag
Promenad Onsdag
Skriva tvåveckors matlista (kom jättegärna med tips!)
Storhandla
Fixa nyårsbilderna
Baka matbröd
Ringa moster Lillevi och be om ansiktsbehandling (hoppas du läser det här ;))
Göra klart beställning från H&M
"Bollträning" om ryggen tillåter
Boka tvättid
Städa
Fixa naglarna
Ringa moster Lisa (du hade ringt?)

Fler punkter tillkommer säkert efter vägen.. Utan dessa listor skulle jag aldrig få lika mycket gjort. Nu har jag ju lite press på mig när jag berättat det för hela världen :P Frågan är bara vad jag ska ta tag i först?



Som sagt

Jag har lixom halkat lite på efterkälke med bloggen som sagt, men ni läsare fortsätter tydligen ihärdigt att kika in! Lovar er en feting uppdatering om nyår och de senaste dagarna inom kort!

Nu är jag ledig, igen! Två dagar, hinner knappt fatta det så snart är dom väl över. Bäst att stanna upp och passa på att njuta! Sedan drar rean igång på jobbet, då blir det full jäkla fart! Kul det o!

Nu ska jag gå och krypa ner brevid min söta kille :) Godnatt!



Söndagkväll

Massagen var helt underbar, gjorde ont och var riktigt skönt samtidigt. Som det ska vara! Nästa gång jag tar massage blir det nog thai-massage, vi fick ju det i julklapp så det ska bli spännande! :) Om jag inte hinner en vända till Martin innan dvs..

Jag har massor av bilder från de senaste dagarna som jag suttit och gått igenom nu, men jag visar dem en annan dag. Orkar inte ta tag i det än så jag lägger det hela lite på is.
Nu ska jag lägga mig i soffan brevid darling och käka godis, imorgon börjar allvaret. Nyårslöftet är som vanligt att äta mindre godis och träna mer, haha! Nån som känner igen sig? ;)

Vi hörs!



Såhär får det inte gå till, eller?

Jag törs knappt säga det, men jag kom precis på mig själv med att sitta här i morgonrocken, och klockan är halv 4. Det var den dagen det! Dags att rycka upp sig! Ikväll ska jag och Daniel till Bollnäs och få lite massage ialf, har så lymla ont i svanken så jag hoppas han kan göra nå åt det.
På måndag börjar mitt nya 2010, nya rutiner och lite ordning o reda tack ;) Idag är det ju trots allt fortfarande söndag..



God fortsättning!

Gårdagen var kanon, tack alla! Återkommer med bilder senare, nu ska vi till Ovanåker och få i oss lite mat ;) 2010 blir nog ett bra år, det känner jag på mig!



RSS 2.0