Italiensk lax

Fick ett enkelt men kanongott recept på en laxrätt av min kollega Lena så här kommer det, värt att testas!

Till ca 4 pers:
4 st laxfileér
Potatisar
Soltorkade tomater i olja
Matolja
Salt&svartpeppar
1-2 pressad vitlöksklyfta
1 dl riven lagrad ost
rouccola sallad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och skär potatisen i lagoma bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll över lite matolja, salta och blanda runt. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Skär laxen i kuber. Ta ut potatisen och lägg i laxen tillsammans med det. Krydda med salt och peppar, stek ytterligare ca 10-15 minuter i ugnen.
Blanda grovt hackade soltorkade tomater och lagom mycket av "tomatoljan" i en skål, pressa i vitlöken. Häll det sedan över laxen och potatisen. Strö över riven ost och ruccolasallad och blanda runt. Serveras med en god sallad och nygräddat vitlöksbröd! Det godaste jag ätit på länge! :)
(Jag hade tyvärr ingen rouccola hemma men det blev supergott ändå!)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0